Najdosadniji život na svetu

Ima ljudi koji smatraju da vode užasno dosadne živote. Nikada im se ništa zanimljivo ne desi. Pažljivo će slušati sve priče drugih – a drugi će im veselo pričati šta im se sve desilo i koga su sve upoznali, znajući da nemaju čime da budu prekinuti. Ovakva situacija je deprimirajuća, ali nije nerešiva.
Najgori periodi budu posle raspusta ili praznika. Tada su svi puni priča o raznim dešavanjima – i vrlo lako se može desiti da ih pričaju baš vama, jer znaju da nemate priču kojom biste uzvratili, već ćete pomno slušati njih. Vi, po običaju, nigde niste bili (možda kod neke dosadne rođake, o tome i ne želite da pričate), nikoga niste upoznali, ništa vam se nije desilo… Stvarno, osećate se kao najdosadnija osoba na svetu s najdosadnijim životom u vasioni. Zašto se zanimljive stvari dešavaju samo drugima?
Jeste stvarno bez veze kad se tako osećate, ali ne morate nastaviti da se tako osećate. Razmislite: šta je to što vas zanima? Šta vas interesuje? Nešto vas sasvim sigurno zanima, inače ne biste s toliko pažnje slušali tuđe priče. Zatim, kad ste smislili šta vas zanima, šta želite, prestanite da žalite zbog toga što vam se u prošlosti ništa vredno prepričavanja nije desilo – od lamentiranja nad prošlošću nikakve koristi nema, samo se osećate deprimirano – i bacite se u akciju. Počnite da se bavite onim što vas zanima, pa ćete uskoro i vi imati o čemu da pričate.
Da ne bude zabune, ne morate izigravati Džejmsa Bonda da bi vam život bio interesantan. Možete, recimo, početi da vodite blog na internetu i tako upoznati nove ljude; neki od njih će biti zanimljivi, neki šaškasti, pa ćete imati o čemu da pričate, kako s njima tako, posle, i sa svojim društvom. Možete se učlaniti u neki klub koji se bavi onim što vas zanima (neki sport, na primer) – i tako ćete steći zanimljive priče. Možete upisati kurs jezika, i tu ćete upoznati dosta ljudi. I tako redom.
Bitno je da se malo aktivirate, da prestanete da očekujete da vam se nešto interesantno desi samo od sebe, ili tako što će vas roditelji odvesti na neko „kul“ mesto (a oni, recimo, nemaju novca, a i ne vole da putuju). Dovoljno ste stari da sami sebi nađete neku zanimaciju – a onda ćete imati i o čemu da pričate.
Nećete se ni sećati šta je to dosada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aktivnostdosadahobitinejdžeriživot
Komentari (0)
Dodaj komentar