Namamite ih žurkom!

Baš je sladak onaj dečko (ili ona devojka). Baš su super („kul“, pametni, seksi, dodajte hvalospeve po izboru). Mali problem: vi ste pomalo stidljivi i niste sigurni kako da im priđete. Znate se vi već i ne izgleda vam kao da imaju nešto protiv vas, samo… Da li se i vi sviđate njima, da li bi hteli da budete zajedno? Kako da saznate kad vam se dešava da se sapletete i na pomisao da im priđete i započnete razgovor o tome?

Ako vam je to problem, sada je idealna sezona za rešavanje – praznici, kada svi idu na žurke. Praznici kada se svi ljube na žurkama, pa ako vam i ne uspe, nije „blam“ – iskulirate i pravite se da je poljubac bio običan, pa svi se ljube! Ako ste baksuz i propustite da se nađete na nekom od dočeka sa svojom simpatijom, nije frka: pod izgovorom da je raspust, sami napravite žurku (da proslavite raspust, ili tako nešto). Dakle, koja je taktika? Idemo redom.

Ukoliko već niste, raspitajte se šta vaša simpatija voli (u školi, van škole, da li nešto trenira i šta, koju muziku sluša, kakvu vrstu provoda voli, šta je zanima, ma, sve što uspete da saznate a što vam može pomoći da nađete zajedničke teme za razgovor; obavezno saznajte da li su već s nekim – nadamo se da nisu!). Zatim, potrudite se da se opustite i izgledate „kul“ i spontano (dozvoljeno je vežbanje pred ogledalom).

Priđite simpatiji i pitajte je da ide s vama na doček (žurku). Smislite način da to pitanje bude takvo da vas je teško odbiti – nešto kao: „Taj-i-taj (po mogućnosti, neko koga vaša simpatija ne mrzi) pravi doček, svi živi kažu da će biti super, hoćeš sa mnom?“ Super žurke su uvek „in“, a takođe je „in“ pojaviti se na žurki sa osobom suprotnog pola (tada vas uvek primete), pa je verovatno da će pristati, čak i ako ima nešto isplanirano. Može se desiti i da vaša simpatija ne želi da odustane od svojih planova, ali pozove vas da joj se pridružite – super! To je sjajan znak, pa obavezno pristanite!

Jednom kad ste na žurki, ne postavljajte odmah „sudbonosno pitanje“. Sačekajte malo, prvo razgovarajte sa simpatijom o neutralnim stvarima za koje znate da je zanimaju i pažljivo je slušajte. Kad osetite da je pravi trenutak, postavite pitanje koje vam toliko znači – ako niste sigurni koji trenutak je idealan, može da posluži ponoć, kada se svi grle i ljube; poziv da na taj način započnete sledeću godinu može da bude veoma romantičan (ako je nenovogodišnja žurka, možete svejedno da iskoristite ponoć i uputite poziv, pod izgovorom da vam je sa njim/njom uvek Nova godina), a ukoliko ipak budete odbijeni, u opštoj gužvi najlakše možete da se sklonite. Možda i da nađete neko drugo simpatično stvorenje – sigurno će se bar još neko osećati usamljeno.

Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar