Ne izdati prijatelje zbog „faca“

Nije retkost da u školi postoji podela na popularne i nepopularne, ili na "face" i na one koji to nisu. Ima onih koji bi jako voleli da budu među "facama", ali zbog toga ne bi trebalo ostaviti prijatelje koji nisu u toj grupi.
Vrlo često bude i onih koji niti su "face", niti su u potpunosti u onoj drugoj grupi, već se druže i s jednima i s drugima – druže se sa onima koji im se dopadaju, bez obzira na to da li su "face". I to je super, imati različite prijatelje, svaki vam unese nešto drugačije u život. Samo, tu nekada nastanu i nevolje.
Naime, neki od onih koji "nisu face" želeli bi da to budu, kao i da se druže sa "facama", a ovi ih ne prihvataju. Onda im smeta kada nekom od njihovih prijatelja uspeva da se druži sa "facama", pa te prijatelje optuže da ih zapostavljaju. Ili, ako se ti prijatelji neko vreme malo više druže sa "facama", a malo manje sa njima (dešava se, nećete digitronom određivati kad se i koliko sa nekim družite), osete se zapostavljeno, možda ih i optuže za odbacivanje. Ili, neko od "faca" počne da pravi problem, ucenjuje vas da ne smete da se družite sa "ne-facama" ako hoćete da nastavite da se družite s njima.
Ne treba pustiti nikoga da vam naređuje s kim ćete se družiti. Ako je to druženje na neki način štetno po vas (možete biti povređeni, ili radite nešto što ne bi trebalo, poput nasilja, kriminala, konsumiranja droge…), treba odustati od njega, naravno, ali ne treba nikome dopustiti da vas ucenjuje i određuje vam s kim smete, a sa kim ne smete da se družite. Niti treba, zbog jedne grupe prijatelja, odbaciti drugu grupu – onaj ko vam kaže: "Ako hoćeš da se družiš sa mnom, ne smeš da se družiš sa tim-i-tim" nije vam prijatelj.
Niste nikoga odbacili niti izdali, ali grupa prijatelja vam se žali da ih zapostavljate na račun druge grupe? Razmislite koliko u toj optužbi ima istine – možda ste stvarno, bez plana i razmišljanja, toliko vremena proveli sa jednom grupom da za drugu fizički niste imali vremena – a onda pokušajte da slobodno vreme nekako preraspodelite tako da se družite i sa jednima i sa drugima.
Pravo je bogatstvo kad možete da se družite sa što različitijim ljudima – ako je ikako moguće, ne ispuštajte tu mogućnost, već nastavite da provodite vreme sa svima koji vam se sviđaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

faceizborizdajaprijateljitinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar