Ne planira da bude samo s jednom osobom

Pubertet je novo doba u životu, prilično različito od prethodnog. Nove mogućnosti otvaraju se pred vama, tu su veće promene na telu, u emocijama, prve veze obično budu u pubertetu, sve je to novo i mnogi žele da isprobaju što više. I to je sasvim normalno.
U "isprobavanje što više" spadaju i veze. Što znači i veze s različitim osobama. Obično se momcima prebacuje da idu od devojke do devojke, ali ima i devojaka koje se ne zadrže dugo ni u jednoj vezi. I momci i devojke se zaljube, ili bar misle da su zaljubljeni, a u pitanju bude nešto drugo, obično dopadanje i "kako li bi mi bilo s njom/s njim?", budu neko vreme u vezi, prođe draž novog i već čeznu da budu s nekim drugim. Ne zato što je osoba s kojom su loša, već zato što žele da vide kako bi im bilo s nekom drugačijom devojkom (malo drugačijom ili mnogo drugačijom; neki se uvek "lepe" za isti tip, a nekima je zanimljivije da isprobavaju s različitima) ili s drugačijim momkom. Neće se svi momci i devojke ponašati na ovakav način, ali ima ih koji hoće, i tu nema ničeg lošeg.
Neko bi mogao da kaže da je takvo ponašanje nezrelo. Nezrelo jeste, ali za neke je to deo procesa sazrevanja, deo učenja o tome kakvu vezu žele, kakvu ne žele, šta im se dopada, šta ih odbija. Ne sazrevaju svi na isti način; ima ko se radije neće upuštati u veze, već će više da preispituje sebe i posmatra ponašanje drugih, a ima i ko će ići od veze do veze.
Neki iz svake veze ponešto nauče. Ima i onih koji ne nauče ništa, već i dalje srljaju i ponavljaju iste greške. I šta vi da radite ako vam se dopadne takva osoba? Ako mislite da je baš pametna, šarmantna, duhovita, mnoge njene osobine vam se dopadaju, samo se bojite, jer ide iz veze u vezu, da ćete joj i vi brzo dosaditi? Vredi li pokušavati nešto sa takvima?
Vredi. Možda deluje iznenađujuće, ali vredi. Čak i ako je ta osoba sebi "zacrtala" da se neće vezivati, već će nastaviti da eksperimentiše s raznima. Jer, sva ta "zacrtavanja" i planovi kako će se raditi ovo ili ono padaju u vodu kada se neko zaista zaljubi. Može i one koji stvarno vole svog dečka ili devojku da kopka kako bi im bilo s nekim drugim, ali najveći broj onih koji su u vezi stvarno srećni i zaista vole svog momka ili devojku nema ni najmanju želju da tu vezu okonča. Lako je eksperimentisati i poigravati se kad ste s nekim do koga vam nije nešto mnogo stalo, ali kad jaka ljubav dođe, želite da je zadržite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tinejdzerivise osobazabavljanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Nije zdravo koliko želite da je „zadržite“, odavde pa sve do posesivnosti i pomalo ljubomore.