Ne preterujte s čupanjem obrva

Neko ima ovakve obrve, neko onakve, nekome su obrve koje ima u redu, nekome nisu pa ih periodično čupka pincetom, ili ode u kozmetički salon i to prepusti profesionalcima. Sve je to u redu – samo nemojte preterivati.
Obrve mogu da deluju kao sitnica koja ne vredi toga da se o njoj priča – tako deluju onima koji na njih ne obraćaju mnogo pažnje, ne čupaju ih i u principu i ne razmišljaju mnogo o njima. Ali, nisu nebitne onima koji redovno, uz pomoć pincete ili malo kozmetičkog voska, vode računa o tome kakvog će im oblika obrve biti, a nisu nebitne ni onima koji u čupanju obrva odu predaleko.
Koliko daleko se uopšte može otići u čupanju obrva? Toliko da ostanete bez njih. Dešava se, ima devojaka (momci se zaista retko zanimaju svojim obrvama) i žena koje čupaju obrve dok im ne ostane ni jedna jedina dlačica. Nekada tako urade namerno, pa ih kasnije iscrtavaju, ili daju da im se uradi trajna šminka (za one koji ne znaju šta trajna šminka zapravo znači: radi se o tetovaži). A nekada, počnu da ih čupaju, pa s jedne strane preteraju, onda probaju da drugu stranu izjednače s tim, ali preteraju i tu, pa ponovo pokušavaju da ujednače, i tako dok ne počupaju sve.
I šta s tim? Izgledaće malo blesavo tako bez obrva neko vreme, ali, u suštini, treba samo da sačekaju dok im obrve ponovo ne izrastu, zar ne? Ne baš – osoba bez obrva nekada stvarno izgleda zastrašujuće. Plus, ponekad se desi da obrve ne izrastu ponovo. Uopšte. Ili izraste dlačica-dve, a čak su i u potpunosti počupane obrve bolje od toga.
Šta uraditi, onda? Šta ako ste od onih koji imaju čitave žbunove, od osoba koje, bez doterivanja obrva, same sebi liče na vukodlaka? Budite oprezni, to je sve. Dajte sve od sebe da ne preterate. A u proceni šta bi preterano moglo da bude imajte na umu da je biti u potpunosti bez obrva više zastrašujući prizor (jer je to nešto što ste sami sebi uradili) nego ako ličite na vukodlaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cupanjeizgledobrvetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar