Ne pričajte previše!

Poznato je da devojke jako vole da pričaju; ruku na srce, ima i takvih dečaka. U razgovoru, naravno, nema ničeg lošeg, to je jedan od osnovnih načina za privlačenje pažnje – a pažnja je svima potrebna. Međutim, loše je kada ne možete da se uzdržite od pričanja stvari o kojima biste morali da ćutite – recimo, nalazite se u društvu u kome vam je izuzetno važno da se pokažete kao zanimljiva osoba, da privučete pažnju, a desilo se da znate neku dobro čuvanu tajnu za koju ste svesni da bi baš tom društvu bila vrlo interesantna. Naravno, tajne ne treba odavati, tu nikakve dileme nema – ali kada vas baš „svrbi jezik“, kako se obuzdati? Ukoliko i vi imate problem s čuvanjem tajni, evo kako da pomognete sebi (i onome ko vam je tajnu poverio!).

Pre nego što „lanete“ tuđu tajnu, zamislite posledice. Šta će se desiti ako osoba čiju ste tajnu ispričali sazna da ste to baš vi uradili? Naljutiće se na vas, to je sigurno. Ako su neke vaše stvari kod te osobe, teško da ćete ih skoro ponovo videti (bar kod sebe). Moguće je i da će vam se ta osoba osvetiti tako što će ispričati vaše tajne. Plus, teško da ćete imati dobre prijatelje ako postane poznato da vam se ne može verovati. Kad pomislite na sve to, odavanje tuđe tajne odjednom deluje znatno manje privlačno.

Šta kad se ne radi o tome da želite da privučete pažnju – nego ste besni na nekog ili razočarani? A znate neki „sočan detalj“ za koji ta osoba ne bi želela da ga zna i ostatak škole? Ma koliko ljuti bili, odavanje tuđe tajne ni tada nije u redu. Kako se smiriti? Recimo, tako što ćete sva svoja negativna osećanja prema toj osobi preneti na papir, i sve sočne detalje, ako želite. To će vas smiriti – samo ne zaboravite da posle taj papir uništite.

Ne možete, ali ne možete da držite tu priču o sebi. Suviše vas šokira. Izaziva u vama suviše jake emocije. Ni ovde se ne radi o privlačenju pažnje – jednostavno, muči vas nešto što znate i zaista vam je potrebno da to nekom ispričate. Ako je već takav slučaj, potrudite se da pronađete dobronamernu osobu koja ama baš nikakve veze nema s celom pričom – plus, izmenite sve detalje koji bi mogli da odaju o kome pričate (imena, datumi, adrese…).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brbljanjeprica
Коментари (0)
Додај коментар