Ne priznaju da im se sviđaju slatke stvari

Jedna od prednosti kada ste devojka je to što možete da kupite neku slatku roze stvarčicu i da vas ne bude blam zbog toga – od devojaka se očekuje da vole slatke stvari. Vole i momci slatke stvari, ali im je često problematično da to priznaju.
Nije im problem da priznaju da im se sviđaju neke slatke stvari, kao što su čokoladice, kolači ili slatke i simpatične devojke (dobro, devojke nisu stvari). Međutim, ako se ne radi o slatkišima ili slatkim devojkama, momak može da ima dosta problema ako prizna da mu se sviđa nešto slatko. Na primer, poklonio je ružičastog plišanog zeku svojoj devojci ili mlađoj sestri, i to ne samo zato što misli da bi se to njima dopalo već se i njemu dopada ta slatka stvarčica. Ili, misli da je košulja s dugmićima u obliku cvetova baš slatka i sviđa mu se.
Da tako nešto prizna pred ortacima, skoro je sigurno da bi mu se smejali, ako već ne bi doveli u pitanje njegovu seksualnu orijentaciju. Ukoliko se druži s grubljim momcima, moguće je da bi počelo i prijateljsko ćuškanje ili bi čak dobio i batine. I to više puta, sve dok i sam ne usvoji njihov model ponašanja i ne počne da se ponaša kao i oni. Zvanično se priča da je u redu biti drugačiji, biti svoj, da je to i „kul“, ali u stvarnosti to što se razlikujete od ostalih može vam doneti razne nevolje, uključujući i batine.
Šta devojke misle o momcima koji vole slatke stvari? Kako koja. Neke ih smatraju manje muževnim, neke se pitaju o njihovoj seksualnoj orijentaciji (kao da to što ružičastog plišanog zeku smatrate slatkim, ili što vam oči zasuze na neku dirljivu scenu u filmu ima ikakve veze s tim), ali veliki broj devojaka nema ništa protiv toga. Misle da je to baš, pogodili ste – slatko, i dopadaju im se takvi momci.
Nezavisno od devojaka, šta da radi dečak kome se sviđaju slatke stvari? Najbolje je ako može da bude svoj i da se ne oseća kao da nekome treba da se izvinjava što mu se sviđa to što mu se sviđa (a ne radi se o tome da mu se dopada nešto za šta bi mogao da dospe u zatvor). Baš mu se dopao džemper s dugmićima-cvetićima, pa šta? Ako ume da ga nosi bez blama i da se ponaša kao da je to baš fora, zašto ne? Naravno, jeste preporučljivo, ukoliko je u takvoj sredini da bi ga „unakazili“ od batina ako ga vide u takvom džemperu, da ga ipak ne nosi i da se, čim bude imao priliku, iz toliko neprijateljski nastrojene sredine skloni, ali ako se ne radi o tome da će fizički da nastrada, najbolje je biti svoj i ne stideti se toga. Samo ako ste slobodni da budete svoji, možete biti zaista srećni, a za slobodu se neretko treba boriti.
A muževnost? Razmislite: da li je muževniji momak koji se ne stidi da bude svoj i koji otvoreno priznaje da voli ono zbog čega bi mogli da mu se podsmevaju (i opet, mislimo na stvari zbog kojih se ne ide u zatvor i koje nikoga ne ugrožavaju), ili onaj koji krije da voli isto to i umesto toga se folira da je nešto što nije?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decacislatke stvaritinejdzeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milica Jovanović

    Ljudi, budite svoji ma šta drugi mislili o tome. Šta vas je briga šta će reći ljudi koji su vama nebitni?! Neka i vaš moto bude „Baš me briga šta će ko da kaže, jer što me više ogovaraju, sve sam više popularna“.