Ne skidaju se s Fejsbuka

Sajtovi kao što je Fejsbuk mogu po mnogo čemu da budu super, ali nije super kada neko sve slobodno vreme provodi na tom sajtu, svaki čas menjajući svoj status, i onda očekujući da ga smatrate "facom" zbog toga. A ima onih koji se upravo tako ponašaju.
Ukoliko se i sami ne ponašate na sličan način, moguće je da i ne primetite da neko to radi, osim slučajno. Recimo, vi se obično na Fejsbuku pojavite dva-tri puta dnevno, promenite svoj status ako imate nešto da kažete, možda okačite neku sliku ili link za neku interesantnu stranu ili spot, proverite poruke, vidite šta vaši prijatelji rade, i to je to. A onda se jednom desi da se duže zadržite, možda četujete s nekim, i vidite da neko od vaših poznanika maltene na svakih pet minuta menja svoj status. Te radi ovo, te radi ono (to što radi je jelo i odlazak u toalet, ili nešto podjednako interesantno), te planira ovo, te premišlja o onome, hteo bi ovo, buni se protiv onoga… I tako na svakih nekoliko minuta. Proverite stranu tog poznanika i vidite da se redovno tako ponaša – kao da živi na Fejsbuku, kao da se samo time bavi. I još navede za svaki svoj status da mu se dopada, i vidite po njegovom (ili njenom) ponašanju da smatra da je neka zvezda i "faca" pa da sve vas treba da zanima svaka sitnica koja mu/joj padne na pamet. I upitate se zar stvarno nema ništa pametnije da radi.
U redu, ima takvih ljudi, i šta s tim? Ako se vi tako ne ponašate, u principu ništa – slučajno primetite da neko to radi, ignorišete to i znate da su slabe šanse da se sa tom osobom družite uživo, osim ako ćete da odete kod nje kući i gledate je kako svaki čas stavlja nešto novo na Fejsbuk.
A ako se tako ponašate vi? Onda bi bilo dobro da se što pre odvojite od kompjutera, izađete malo na vazduh i među ljude, i da nađete neku zdraviju zanimaciju, jer biste se time što biste praktično živeli na Fejsbuku vremenom izolovali od svih i osećali strašno usamljeno, pitajući se zašto malo ko komentariše vaše statuse (zato što malo koga zanimaju, samo što boli da to priznate sebi). Naravno, postoje i situacije kad ne možete da izađete napolje, bolesni ste, ne možete ni na šta da se koncentrišete, a ne možete ni da spavate, pa se dosađujete za Fejsbukom, ali ako niste baš u takvom stanju, sklonite se od kompjutera i družite se s ljudima – pre ćete tako postati zvezda svog društva nego dok sami sedite pred ekranom i zamišljate da svi nestrpljivo prate svaki vaš korak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

"kul"facefejsbuknesigurnosttinejdžeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lana Popović

    Izađite napolje, na svež vazduh, šetajte, ako nemate sa kim, radite to sami. Prijaće vam. Čitajte knjige, gajite cveće…