Nemate za novu maskaru

Tinejdžerkama koje vole da se šminkaju nedostatak novca za novu šminku kad im se potroši stara može da bude problem. Naravno da u životu ima i mnogo gorih problema, ali ume da iznervira i kad shvatite da vam je nestalo maskare ili se sasušila, nemate novca za novu, a nemate ni od koga da je pozajmite.
Srećom, ovakva situacija najčešće ne znači da nećete moći da nanesete maskaru. Postoji trik za koji iskusnije devojke već znaju, a za one koje ga još nisu otkrile ni saznale, evo šta možete da učinite.
Bilo da se radi o tome da vam se maskara sasušila (dešava se sa maskarama slabijeg kvaliteta) ili da se potrošila, ono što je ostalo u pakovanju, makar ga bilo i vrlo malo, uglavnom i dalje može da se upotrebi. Trik je u tome da pakovanje maskare stavite blizu grejnog tela (radijator, peć, može i jača sijalica da posluži), ili da to pakovanje ugrejete u vrućoj vodi (pazite samo da temperatura vode ili grejnog tela ne bude toliko visoka da otopi materijal pakovanja).
Grejanje će uzrokovati da maskara postane tečnija, u slučaju da se osušila, a slično se dešava i ako vam je ostalo sasvim malo i to malo je skoro suvo i zalepljeno za unutrašnjost pakovanja – maskara se topi i širi na toploti. Razume se, ukoliko je problem taj da je maskara skoro potpuno potrošena, ovaj trik sa zagrevanjem vam neće pomoći beskonačno mnogo puta, ali ćete uspeti da nanesete maskaru bar još nekoliko puta. A onda kad vam se čini da vam je maskare nestalo, i to može da bude pomoć.
Svesni smo da mnoge devojke već znaju za ovo, bilo da su to otkrile same, ili im je pokazala drugarica, mama, starija sestra… Ipak, ima i devojaka kojima ovo nije poznato, pa se nadamo da će im ovaj tekst pomoći kako bi ih manje nervirala jedna od onih poslovičnih sitnica koje mogu život da znače ili bar da u nekom trenutku postanu jako bitne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kozmetikakrizamaskaranovac
Komentari (0)
Dodaj komentar