Nepredvidljivost – privlačna ili ne?

Ima onih koji smatraju da je veoma privlačno kad je neko u ljubavnim (ili naizgled ljubavnim) odnosima nepredvidljiv, kad nikad ne znate šta možete da očekujete od te osobe. Nekima je to zaista privlačno, ali ima i onih kojima je veoma odbojno.
Recimo, ima ta devojka koja vam se u nekoj meri sviđa, ali vas i jako zbunjuje. Nekad je baš slatka i nasmejana i ljubazna prema vama, a već sledećeg dana neće ni reč da progovori s vama, i gleda vas kao da ste joj predložili nešto izuzetno nepristojno. Ne znate šta da mislite – sviđate joj se, ne sviđate joj se, ne zna ni sama? Šta li će sledeće da uradi, da vas zagrli ili da vas izvređa pred svima?
Nekima je ovakvo ponašanje zanimljivo, pa i privlačno – nije im privlačan neprijatan deo, ali ih zainteresuje, dopada im se što ne znaju šta da očekuju od nekog ko se tako ponaša, izazov im je da osvoje takvu osobu. Cela stvar im dođe kao veoma izazovna i zanimljiva igra.
Drugima je takvo ponašanje izrazito odbojno. Da li su nečim uvredili osobu koja je odjednom postala neprijatna? Ako jesu, zašto im to ne kaže, pa da mogu da se izvine? Ili ni ona sama ne zna šta hoće – ako je tako, voleli bi da se već jednom smisli i vidi šta bi htela. Ukoliko nastavi da se ponaša tako ćudljivo, uglavnom odustanu od nje i nađu nekog manje problematičnog.
Takva vrsta nepredvidljivosti može da bude privlačna ukoliko je nekome cela stvar igra. Onda tu nema većeg emotivnog ulaganja, i sve može da se posmatra kao nešto izazovno, neobavezujuće i zabavno. Međutim, ako se nepredvidljiva osoba nekom zaista sviđa, takvo ponašanje mu se neće dopasti – igre su jedno, ali ozbiljne emocije nešto sasvim drugo, i niko ne voli da se neko igra njegovim osećanjima. Ne kažemo da neko treba da bude dosadan, da svaku reč i svaki pokret možete da mu predvidite, ali ne treba ni da deluje kao da se samo poigrava.
Ako vam je do igre, možete se ponašati nepredvidljivo i ćudljivo, pokušajte samo da nikog time ne povredite, to jest da nađete nekog ko je raspoložen da igra takve igre. Ukoliko vam se neko stvarno dopada, izbegavajte takve igre kako ga ne biste odbili od sebe, a ako ni vi niste sigurni šta zapravo osećate, možete pokušati da se sklonite dok se ne smislite, kako ta osoba ne bi pomislila da se samo igrate i počela da ignoriše i vas i te igre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavnepredvidljivostneprivlačnoprivlačnotinejdžerizbunjenost
Komentari (0)
Dodaj komentar