„Nevaljale“ devojke

Da ne bude nesporazuma: pod "nevaljale" ne mislimo na nevaspitane, niti na previše provokativne devojke, već na devojke pune samopouzdanja, one koje su svesne koliko vrede, koje se neće baš uvek ponašati kao dobre mamine devojčice nego će, po potrebi, ponekad biti i pomalo drske.
Sigurno i vi znate neku takvu devojku (ili ste vi takva devojka!): ume da izgleda kao pravi anđelčić, ali ume i da bude drska – i definitivno zna kako da dobije ono što želi. Pri tom, ono što želi nije nešto što bi povredilo nekog drugog, već samo nešto do čega bi teško došla izigravajući finu i stidljivu devojčicu. Naravno da se ne treba ponašati nevaspitano; međutim, smelo ponašanje je nešto sasvim drugo i može biti veoma korisno. Pokazalo se da "nevaljale" devojke često bolje prođu od svojih stidljivih drugarica – evo i zašto.
Takva devojka uvek će preuzeti inicijativu i neće čekati da joj ono što želi samo od sebe padne u ruke. Takođe, ona će sve ispitivati dok joj ne bude potpuno jasno – od ovakve devojke ne možete očekivati da se složi s nečim samo da bi nekom odobravala (desiće se i to – ali retko).
"Nevaljale" devojke pune su samopouzdanja (ili bar dovoljno dobro umeju da "foliraju" da su pune samopouzdanja); ne stide se da urade nešto novo i uvek imaju otkačene ideje. Bez obzira na njihovo ponekad drsko ponašanje, u društvu će ih uvek ceniti jer dosledno zastupaju svoje mišljenje.
One će u principu uvek iskreno reći svoje mišljenje, bilo ono dobro ili loše – a ljudi će uglavnom umeti da cene njenu direktnost i potpunu iskrenost. Ono što je takođe "gotivno" kod ovih devojaka jeste to što su svesne svojih strahova i što umeju da se iskreno nasmeju svojim greškama.
S ovakvim devojkama je zabavno ići u šoping, jer ih nećete videti kako se nerviraju zato što ih prodavačica pola sata ubeđuje da kupe nešto što ne žele; "nevaljala" devojka zna da prodavačica samo pokušava da radi svoj posao i ne uzbuđuje se zbog toga.
Za kraj: "nevaljala" devojka odlično zna kada treba da glumi dobru devojčicu da bi postigla svoj cilj i neće se ustezati da to i učini.
Uz ovakvu kombinaciju iskrenosti, poštenja i snalažljivosti, nije ni čudo da obično dobro prođu u životu…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkelošesamopouzdanje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Kristina Lipovac

    Estra, nije samo za pet nego za deset.