Nevolje sa dečkom (1)

Vaš dečko je još uvek prijatelj sa bivšom devojkom – čuvajte se zelenog monstruma zvanog ljubomora. Ako ne postoje razlozi za sumnju, ljubomora će samo uništiti vašu vezu. Zapamtite, on je sa vama (a ne sa njom), jer mu se više dopadate. Takva situacija može biti i veoma dobra – momci koji ostaju u prijateljskim odnosima sa bivšim devojkama u ljubavi se najčešće ponašaju na najbolji mogući način. To samo dokazuje da oni devojke posmatraju kao osobe i da ne traže samo priliku za neobavezan provod; upravo ga to čini sjajnim dečkom.

Ako ipak ne možete da zaustavite napade ljubomore, zatražite da vas razuveri. Sve dok vam govori da ste jedna i jedina (i ponaša se u skladu sa tim), ne treba da brinete. Pored toga, ako se vaša veza prekine iz nekog razloga, najverovatnije ćete moći da ostanete dobri prijatelji.

Želite da mu kažete: „Volim te“, ali se plašite – reći nekome da ga volite uvek je vrlo posebna i delikatna stvar. Ako vam ne uzvrati, možete osetiti da ste odbačeni i nemoćni da to promenite. Kao prvo, sačekajte što duže možete, sve dok zbilja ne budete morale da to izgovorite. Čekajte dok ne pomislite da ćete eksplodirati ako to ne izgovorite, što ne znači nakon nedelju dana zabavljanja. Ne možete nekog tako brzo zavoleti. Pokušajte da otkrijete da li postoje znaci koji govore da i on vas voli, recimo, pažljiv je i uključuje vas u sve segmente svog života. Prvi put možete samo brzo izgovoriti „volim te“ na kraju telefonskog razgovora ili poslati mejl potpisan sa „love“. Ako se sledećeg puta bude ponašao pomalo izgubljeno, znači da mu je bilo neprijatno što je to čuo. Ili mu jednostavno recite „volim te“ kada budete izašli, u nekom specijalnom trenutku. Nadajmo se da će vam uzvratiti istom merom, i to bez previše odugovlačenja. Međutim, ako vas pogleda užasnuto, samo se nasmejte i kažite: „Šalim se, znam da ovo još uvek nije toliko ozbiljno.“

Nikada ne insistirajte. Ne pitajte: „Voliš li i ti mene?“ ako vam ne odgovori na pravi način. Sve što bude izgovorio – biće laž. Takođe, nikada mu nemojte to prvi put reći dok se ljubite, jer ne možete znati da li je iskren – reći će vam „da“ samo da ne biste prestali s poljupcima, čak i ako ne misli tako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar