Nikada nisam imao devojku

Oduvek si bio jedan od onih finih momaka koji su kraj devojke isključivo u ulozi druga i koji uvek pocrvene u „ključnim momentima“. Ne može se reći da ne poznaješ kako ženski mozak funkcioniše, čak, šta više, mnogo bolje poznaješ devojke od prosečnih balavaca. Nažalost, one se ipak češće zaljubljuju u „prosečne balavce“ nego u tebe…

Nemoj nikada da omalovažavaš sebe i ne daj da ti rečenica „možda ona prava još nije naišla“ zvuči kao najveća izmišljotina na svetu smišljena za osobe kao što si ti. Da, baš tako, možda nju još i nisi upoznao, možda će se to desiti sasvim uskoro. Moraš da budeš strpljiv i da sačekaš, ali to čekanje iskoristi da radiš na sebi.

Da li misliš da ćeš samosažaljevanjem postići nešto? Nećeš postići apsolutno ništa – mrzećeš i sebe i čitav svet, bićeš neraspoložen i nervozan. Da li su to „atributi“ koji privlače devojke? Nikako! Opusti se i nemoj da stalno prekorevaš sebe, već akciju preuzmi u svoje ruke.

Ali, ovoga puta reč „akcija“ ne znači da treba da uključiš mIRC i odeš na chat i da tamo (opet?) upoznaš neku „strava curu“ s kojom će ovoga puta „plan sigurno da upali“. A to ne znači ni da treba opet da se nabacuješ onoj devojci iz susedne zgrade koja ti je već hiljadu puta rekla „ne“. Ovoga puta razmisli o sledećim stvarima.

Poradi malo na svom izgledu. Ono što je tu problematično jeste strah od okoline i od njihove reakcije. Naravno da bi svako od nas propao u zemlju od blama ako bi se od „smernog deteta“ za jedan dan transformisali u žestokog pankera koji do juče nije ni znao šta je to „The Offspring“, a kamoli nešto o muzici koju danas „sluša“! Dođe li i tebi nekad na pamet ideja da baciš naočare, crvenu kariranu košulju i somotske pantalone koje si dobio od strine za rođendan i da uskočiš u one cool pantalone sa džepovima i u dukserice u koje može da stane ceo tvoj komšiluk? A šta je objašnjenje za taj postupak, da li to što se devojke pale na Grua? Ne smeš da ideš iz krajnosti u krajnost jer ćeš izgledati smešno i nezrelo. Kupi novi gel za kosu ili briljantin, neki komad garderobe kojim ćeš početi promenu imidža, ali ne čini ništa naglo!

Naravno da nije sve u odeći, ima nešto i u …mišićima! Mršav si? Debeo? Nemoj da čekaš da vila reši problem, jer život nije bajka, a ni ti nisi neka Pepeljuga. Fizička aktivnost ti može doneti mnogo zadovoljstva, dobru zabavu, znatno bolji izgled, „sagorevanje“ nervoze, a možda upoznaš i neku zgodnu trkačicu s kojom delite …“ljubav prema džogiranju“? Razgovaraj sa majkom o načinu ishrane. Teretana ili treniranje nečega su takođe dobar izbor. Bitno je da uložiš sebe u nekom pravcu. Da, i mi znamo koliko je zanimljivo gledati „Moćne rendžere“, ali nemoj da ti ceo dan propadne kod kuće!

U okviru našeg magazina na Krstarici pisali smo o stidljivosti. Potraži te tekstove.

Poslednje na našem spisku, ali NIKAKO poslednje u životu jeste – mozak. Devojke ne vole pametne muškarce? A ko to kaže?! „Muškarac se najčešće zaljubi u ženu gledajući je, a žena se najčešće zaljubi u muškarca slušajući ga.“ Iskoristi i svoje intelektualne prednosti. Žene žele da imaju brižnog muškarca, žele da imaju oslonac i partnera za (verovali ili ne)… razgovor! Nemoj da se predaješ i samo hrabro. Trud se kad-tad isplati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Boki

    Slažem se u potpunosti za sve što je napisano. Mene muči to zašto ja nikad nisam imao devojku, a imam punih 20 godina. Krivo mi je što je sve ovo vreme prošlo, a ja ne znam osnovne stvari o vezi. Ali dobro, kako kažu, vreme leči sve rane 😀

  • Đorđe Antić

    I ja nisam imao devojku do svoje 22 godine, ali sada je imam i mnogo sam srećan sa njom, ona se zove Miljana, najlepša devojka u Leskovcu, moje Miljanče, do ludila je volim…

  • Miki Kralj

    Kako sam počeo da čitam ovaj tekst, odmah sam pomislio da su gluposti, pogotovo sa onom rečenicom da će to samo od sebe da dođe. Međutim, čitajući dalje, složio sam se sa mnogim stvarima. Najvažnije je raditi na sebi, time povećati svoju privalčnost i naravno šanse kod žena.