Niste ga prebolele – a dopada se drugarici

Kada se pomešaju ljubav i prijateljstvo, nekad nastanu lepe stvari, ali nekada budu i prilično bolne, kao u slučaju iz naslova. Nekog momka još uvek niste prebolele, a dopada se vašoj dobroj drugarici, i vi tu onda ne znate šta da radite ni kako da se osećate.
U nekim ovakvim situacijama nije toliko nejasno: recimo, ako vi tek što ste raskinule s momkom, ili tek što vas je taj momak ostavio, svakako da ne bi bilo u redu da vaša drugarica odmah potrči da se "smuva" s njim, ma koliko joj se on dopadao. Trebalo bi barem neko vreme da sačeka, a i nakon toga bi bilo dobro da bude svesna da bi vezom s momkom koji vas je ostavio mogla da rizikuje prijateljstvo s vama, jer vama teško da će biti svejedno.
Nekada bude drugačije. Recimo, bile ste s tim momkom, on vas je nakon dva meseca veze ostavio da bi bio s nekom drugom devojkom (što je i dalje bolja varijanta nego da ostane u vezi s vama, a iza leđa vas vara sa drugom devojkom). Tri godine kasnije, vi ga još uvek niste prebolele. Bile ste vi u još ponekoj vezi, viđale ste i njega s drugim devojkama, i nikako da ga prebolite – a sada vidite da se ne dopada nekoj vama nepoznatoj ili slabo poznatoj devojci, već vašoj dragoj drugarici. Izgleda da se i ona njemu sviđa. Glupo vam je da nešto tu potežete tri godine nakon raskida, a opet, boli vas, ne možete protiv sopstvenih osećanja, i ne znate šta da učinite.
Posvetite se sebi, stvarima u kojima uživate, i zaboravite na tog momka. Već vas je jednom ostavio zbog druge, već je pokazao da ne želi da bude s vama. Kad vam se neki momak baš dopada, može da bude prijatno sanjariti o vezi s njim, kao i nadati se da će se on jednog dana "prizvati pameti" i ponovo biti vaš, ali ako je taj momak nezainteresovan, tako sebe sprečavate da nastavite sa svojim životom i da primetite sve one simpatične momke koji žele da budu sa vama, koji vas ne bi tako lako ostavili.
Što se drugarice tiče, ako ste bliske, verovatno ste joj već stavile do znanja kako se osećate prema tom momku – možda ga i prilično često pominjete. Moguće je i da se ona zbog toga usteže da vam kaže šta ona oseća prema tom momku; možete je pitati da li se zbog vaše nekadašnje veze s njim plaši da vam kaže šta stvarno oseća prema njemu, i obećati joj da se nećete ljutiti na nju. Mogla bi da se otvori nakon toga.
Šta ako vaši strahovi budu potvrđeni, ako ona zaista želi da bude s njim? Poželite joj sreću. Taj momak vas ne želi, inače bi bio s vama – a moguće je da će njih dvoje biti srećni zajedno. Nije isključeno ni da vam njihova veza pomogne da konačno prihvatite da taj momak nije za vas i da nastavite dalje i da se posle toga osetite oslobođeno i mnogo bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavpovređenostpreboletiprijateljstvotinejdžeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar