Niste pomogli drugarici

Imate najbolju drugaricu. Skoro stalno ste zajedno, zajedno izlazite, zajedno slušate muziku, idete u šetnju, u šoping, poveravate jedna drugoj tajne… S njom vam je zaista super. A onda, jednog dana, ona se veoma naljuti na vas. Tražila je vašu pomoć, a vi ste je odbili ili ste je jednostavno ignorisali – imali ste i sami gomilu sopstvenih problema s kojima niste znali šta ćete, ne možete da vodite računa i o ostatku sveta. Zato se, verovatno, osećate čak i malo uvređeno zbog toga što se ona naljutila na vas – hej, pa i vi ste pod stresom, i vama se ružne stvari dešavaju, i ne vodite savetovalište za one kojima je potrebna pomoć!

Situacija vam zvuči poznato? Ako je tako, setite se da vaša drugarica baš i ne spada u „ostatak sveta“. Ona nije bilo ko – ona je vaša najbliža prijateljica. Nju nemate pravo da ignorišete i njena ljutnja je sasvim opravdana. Međutim, stvarno ste i vi imali problema! Pa, to nije razlog da je samo otkačite ili ignorišete – trebalo je da joj objasnite u kakvoj ste frci i zbog čega u tom trenutku jednostavno niste sposobni da joj pomognete.

Dobro, trebalo je, postupićete tako u budućnosti ako se, ne daj Bože, slična situacija ponovo desi – a šta sad? Vaša drugarica je sad ljuta na vas i ne znate šta da uradite. Duboko udahnite, spremite svoj najbolji pokajnički izraz lica i izvinite joj se.

Objasnite joj kakve ste probleme imali. Recite da niste želeli da je ignorišete ili otkačite, ali ste i sami bili u tako groznom stanju da niste bili sposobni da razmišljate ni o čemu drugom, čak ni o njenim problemima. Zamolite je da vam oprosti.

Hoće li vam oprostiti? Ako vam je stvarno najbliža prijateljica i vaše izvinjenje je bilo iskreno, hoće. Ukoliko je problem zbog koga je tražila vašu pomoć bio stvarno gadan, možda će joj biti potrebno malčice vremena da vam oprosti, ali oprostiće vam sigurno. A ako uporno odbija da vam oprosti zbog tog jednog (mada ozbiljnog) kiksa i njen stav se ne menja ni kako vreme prolazi, onda vam možda i nije baš tako dobra drugarica kao što ste mislili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar