Niste privlačne, da li ometate drugaricu?

Nije nikakva retkost da lepa, privlačna devojka dobije znatno više pažnje od one koja deluje manje atraktivno. Zbog toga se nekad desi da devojka koja sebe smatra manje privlačnom pomisli da možda nekako ometa svoju lepšu drugaricu i upita se da li bi trebalo da se skloni. To nije nikakav razlog za prekid prijateljstva.
Moguće je da u nekom ranijem periodu nijedna od njih dve nije ni razmišljala toliko o izgledu i o privlačnosti – većina devojčica voli da lepo izgleda, ali mnoge od njih neće toliko često razmišljati o tome. A onda polako postanu devojke i, recimo, ona lepša od njih dve (koja, sasvim moguće, svoju stidljiviju drugaricu ne smatra ništa manje lepom) počne da se interesuje za momke, kao i oni za nju. A ona "manje lepa" (to jest, devojka koja sebe smatra manje lepom) pomisli da bi svojim izgledom mogla da upropasti drugarici šanse da joj momci priđu. Teško da bi to sprečilo ijednog momka.
Ukoliko momak želi da priđe nekoj devojci, nimalo mu neće smetati što njena drugarica s kojom se stalno druži nije fotomodel. I ne samo to: kada je devojka baš lepotica, momci se mogu plašiti da joj priđu, pa bi mogli da pokušaju da joj se približe preko njene drugarice čiji im je izgled manje zastrašujući.
Drugim rečima, ta, uslovno rečeno, manje atraktivna devojka ne samo da neće omesti svoju drugaricu koja se interesuje za momke da se s momcima zbliži već joj u tome može i pomoći – a može i da bude tu za nju i da joj bude podrška, kao i neko s kime će se posavetovati.
A šta ako "lepotica" odluči da odbaci drugaricu u nadi da će joj onda momci više prilaziti? Nijedna prava prijateljica neće tako postupiti – dobra prijateljica je znatno vrednija od toga da oko nekog obleću momci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkedrugaricaometanjeprijateljstvoprivlačnotinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar