Njegova bivša (2)

Njegova bivša devojka trebalo bi da mu je bivša – ali je moguće da je i dalje tu negde (u istoj školi, recimo), i da je na neki način i dalje prisutna u njegovom i vašem životu. On možda ne ume s tim da izađe na kraj, pa bi rešavanje problema moglo da bude na vama.
2. Plačljivica. Nju je raskid jako pogodio, i od tada nije prestala da plače. Tako nekako. Nekada ne znate tačno ni kako ta devojka izgleda, jer se rasplače i pobegne čim vas vidi. Krenu joj suze i na žurkama na kojima se vi i vaš dečko pojavite zajedno, ili je bar vidite kako ga žalostivo posmatra. Uglavnom nema samopouzdanje jedne Terminatorke i neće se usuditi da stvarno pokuša da vam pravi probleme u vezi, ali vas nervira što i dalje želi da bude s vašim dečkom, i što stalno plače, i bojite se da bi on mogao da se sažali na nju (nije nemoguće da se to desi, mada momci najčešće ipak više vole vesele devojke s kojima mogu da se smeju). Ako možete, budite fine prema ovakvoj devojci (možda neće ni hteti da priča s vama, ukoliko vas smatra krivim za to što on više nije s njom) i jako pazite da joj ne uspe da od vas napravi grubog i neosetljivog zlikovca, uništitelja predivne veze koju je imala nežna i osetljiva devojka poput nje. Niste vi krivi što su njih dvoje raskinuli (valjda niste!). Ona treba da nauči da bi za nju bilo zdravije da nastavi sa svojim životom, umesto da cvili za onim što je prošlo i da se nada da će joj se on vratiti (stvarno nije verovatno da će on želeti da bude s devojkom koja ne prestaje da plače).
3. Osvetnica. Ona neće pokušati da vam preotme dečka. Ne želi da on ponovo bude s njom, želi da on pati. Da ga boli – jako. Ovaj tip bivše lako je prepoznati. Ona ne prestaje da priča o tome kakav je gubitnik vaš dečko, kako je odvratan, kako ju je maltretirao, loše se ponašao prema njoj… Pričaće o tome svakom ko hoće da je sluša, a moguće je i da će vas stalno iznova ubeđivati da je on loš momak i da treba da ga se čuvate, da ne biste prošle kao ona. Od nje ćete o svom dečku čuti sve i svašta, stvari za koje ćete poželeti da ih niste čule. Dosta toga ona će reći iz čiste zlobe, ali bi deo stvari mogao da bude tačan. Moguće je da je prema njoj bio neprijatan i na kraju pobegao od nje jer je i ona neprijatna kao osoba, ali te priče ipak ne bi trebalo u potpunosti zanemariti, naročito ne ako uključuju nasilje u bilo kom obliku.
Za svaki slučaj, bilo bi dobro da dečka pitate o jednom delu optužbi koje ste čule na njegov račun, o onim stvarima koje vam se čine ozbiljnim. Naravno, ako je nasilnik, trebalo bi da se sklonite od njega. Ako se ne radi o tome nego o nekim drugim oblicima nekorektnog ponašanja (recimo, ismevanje sopstvene devojke pred svojim ortacima), to što ćete dečka priupitati o tome staviće mu do znanja da takvo ponašanje vi ne biste tolerisale. A šta s osvetnicom? Zahvalite joj na savetima i informacijama, i obavestite je da umete da vodite računa o sebi. Nije zdravo svu svoju energiju koristiti za bes i širenje ružnih priča o nekome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšatinejdzeritipoviveza
Komentari (0)
Dodaj komentar