Nošenje grudnjaka bez prestanka

U svakom životnom dobu možete čuti ovakve ili onakve "pričice za malu decu", zasnovane na glasinama i nedovoljnom znanju, koje vas mogu prilično isprepadati ako o tome sami znate jako malo. Takve priče postoje i kad se o brushalterima radi.
Kakve priče o brushalterima? Ima ih raznih, a ona koja najviše uplaši jeste ta da, ako stalno nosite grudnjak (to jest, i spavate s brushalterom na sebi), možete od toga da dobijete rak dojke. To je potpuno pogrešno, rak dojke biste od nošenja grudnjaka možda mogle da dobijete ako bi on bio napravljen od kancerogenih materijala (bilo bi prilično teško utvrditi da se o tome radi), ali to opet ne bi imalo veze s tim što niste skinule brushalter pre spavanja.
Ima devojaka koje ne mogu da zaspe ako ne skinu grudnjak, suviše ih steže. Ima onih koje su toliko navikle na nošenje brushaltera da ga ne skidaju ni kada spavaju, samo ga skinu kad treba da se istuširaju ili da ga operu i uzmu čist. I jedno i drugo može da bude u redu, zavisi od toga šta vama lično prija.
Ukoliko vam je grudnjak po meri, ako je udoban, ništa vas nigde ne žulja, od prirodnih je materijala koji vam ni na koji način ne iritiraju kožu, i ako vam ne smeta da spavate u njemu (ništa vas zbog grudnjaka ne nažulja tokom spavanja, nemate nikakve bolove, možete tako da se opustite i zaspite isto kao i kada biste spavale bez brushaltera), i ako vama prija da tako spavate, nema problema. Bilo da spavate s grudnjakom ili ne, korisno je da radite vežbe za grudi kako se ne bi prerano opustile (zapravo, to su vežbe za mišiće oko grudi, pošto se dojke sastoje uglavnom od masnog tkiva i nemaju svoje mišiće); nošenje grudnjaka dok spavate neće ubrzati opuštanje dojki, odnosno, neće dovesti do toga da one zbog toga "vise" (još jedan mit).
A ako vam smeta da nosite grudnjak dok spavate? Onda ga pred spavanje skinite. I ne zaboravite, ako vas brushalter i inače negde žulja, neudoban vam je, iritira vam kožu, ne drži vam dobro grudi, trebalo bi da nabavite neki koji vam bolje odgovara – spavanje u grudnjaku koji vam odgovara neće naškoditi vašim dojkama, ali nošenje brushaltera koji vam ne odgovara hoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grudnjaknosenjetinejdzeri
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Selga S

    Mogu vam reći iz ličnog iskustva da je brushalter veoma bitan da se očuva čvrstina grudi, a ne smeju se pritiskati, već samo podići. Moraju biti podignute i biti slobodne u svom prostoru. Ako se pridržavate saveta, i u 58. imaćete super grudi.