Nositi minić kad ste s dečkom?

Devojke će nekad nositi mini suknje kako bi bile privlačne i kako bi izgledale bolje od drugih devojaka. Onda počnu da izlaze s nekim dečkom, dečkom koji ih je i upoznao dok su bile u miniću – i odjednom, on ne želi da one nose takvu garderobu.
Devojci tu, naravno, ništa ne bude jasno. Pa, minić je nosila i kad su se upoznali, očigledno mu se u tom miniću dopala inače sad ne bi bili zajedno, u čemu je problem? Šta bi on, sad kad je s njim, da je zaključa u sobu i da niko drugi ne sme ni da je vidi?
Ne, nijedan mentalno zdrav dečko neće imati takve želje, ali neće biti ni oduševljen da svoju devojku vidi u miniću, ili će eventualno prihvatati da je u miniću vidi ponekad. Retko, što ređe, po mogućnosti – nikad. A naročito ne ako minić iskombinuje s visokim štiklama, mrežastim čarapama, kratkom majicom koja joj otkriva i stomak i dekolte… Ukratko, ni najmanje mu se neće dopasti ako njegova devojka izgleda kao porno-zvezda.
Nijednom dečku se ne dopada da za njegovom devojkom zvižde na ulici. Nijedan dečko ne voli da njegova devojka izgleda kao neka fufica koja bi bila sa svakim – znaju oni da veza teško da će trajati večno, ali dok traje, žele da njihova devojka bude samo s njima, ne da se priča da izlaze s nekom tamo lakom ribom (i još da počnu priče ko je sve s njom bio – izmišljene priče, naravno, ali svejedno neprijatne za slušanje).
Da li to znači da devojka mora da nosi suknje duge do članaka i da bude zakopčana do grla? Ne. Sasvim je u redu da obuče nešto ženstveno – uobičajeno je pravilo da, ako je suknja kraća, dekolte i stomak treba da budu pokriveni, a ako su dekolte i/ili stomak otkriveni, suknja ili pantalone treba da budu dugački. Dečko će svakako primetiti da se ona sredila zbog njega i biće polaskan time, a neće biti nepristojnih zvižduka ni komentara sa strane da ga iritiraju. Plus, malo će koji dečko duže od dve sekunde obraćati pažnju na odeću (osim ako mu na nju pažnju konstantno ne skreće nešto neprijatno), tako da nema nikave svrhe nositi bilo šta što vrišti: „Primeti me, primeti me!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (19)
Dodaj komentar
  • Marija Živković

    Ne mora svaka devojka u miniću da izgleda kao „laka ženska“. Tako bi onda te „lake“, kada obuku dugu suknju, odmah postale „primerne devojke“. Po ponašanju se vidi „laka ženska“. Mislim da devojke treba da nose kratke suknjice, samo ako im lepo stoje, jer nije baš lepo videti devojku kojoj kipi salo iz ekstra kratke suknje i stomak koji je ispao iz kratke majice, fuj! A i dečko bi trebalo da bude ponosan na svoju devojku zato što joj to lepo stoji i, ako zna da ona nije „laka ženska“, ne verujem da bi zvižduci sa ulice mogli da pokvare njihovu ljubav. Muškarci ne bi trebalo da budu tako sebični. Devojke uglavnom jedva nagovore svoje „jače polovine“ da umesto sporta odu u grad i lepo se doteraju za njega, pa nije lepo sa njegove strane da kritkuje njen izgled. Naravno, moraju postojati granice.

  • Aleksandra Blagojević

    Mislim da svaka devojka treba da nosi mini, jer je to jednostavno namenjeno devojkama, inače suknje ne bi ni postojale, momci svakako ne nose suknje. Takođe, dečko ne sme biti ljubomoran, baš naprotiv mora da bude ponosan što ima devojku za kojom zvižde ili se okreću. To je kompliment svakoj devojci. Zato, devojke, nosite suknje što više, svakako ako vam dobro stoje. Naravno, rekla sam što više, a ne što kraće. Granica mora da postoji. Zato, samo napred! Pokažite svom dečku i svima koliko vredite!

  • Svetlana Sekulović

    Ja mislim da je nositi mini suknju sasvim OK! Međutim, ako to dečku smeta, nek nam to lepo kaže i, naravno, ja mislim da dečko koji je ljubomoran na to što za devojkom zvižde drugi momci nije OK! Dečko treba da bude ponosan na svoju devojku. Ako zvižde za njom, znači da je dobra, ne zvižde momci za nekim „grobovima“! Zar ne?

  • Maja P

    Ja mislim da ovaj članak ima i te kako smisla. Stavite se na mesto dečka. Mislim, ko voli da mu devojci svi zvižde na ulici? Nisam znala da kada ti neko zviždi na ulici, znači „kako si lepa“, a ne „kako si laka mala“. Ni u članku nisu rekli da ne smete da nosite suknje, nego da nosite suknju i dužu majicu, kao normalna osoba. Ko još u normalnom svetu nosi kratku majicu i kratku suknju? To je skroz van mode i izgleda jeftino. Dakle, ovaj članak ima puno smisla. 🙂

  • Kornelije Usurel

    Ja se slažem sa onim što je rečeno, da devojka koja ne obuče minić, a ume da privlači momke mnogo više vredi od one sa minićem i što većim dekolteom!

  • Jovana Marković

    Ja volim da nosim minić jer mi sve drugarice kažu da mi lepo stoji, ali to ne mora da znači da sam laka ženska! Nije svaka devojka koja obuče minić takva, zar ne? Slažem se da ne treba preterivati jer to je odvratno, ali ne nositi minić nikako, glupost je!

  • Ana Milošević

    Pa ne znam, ipak ste u pravu, ali ja npr. volim da budem u centru pažnje. Dugo sam sa dečkom, malo je više ljubomoran, pa me smara čak i kad obučem tamne helanke…

  • Miki Petrović

    Ne znam za vas, narode, ali ja baš volim da vidim svoju devojku u miniću! Tačnije, voleo bih stalno da je gledam u miniću! A to što je neko gleda, nek je gleda, Bože moj, valjda to znači da lepo izgleda i da se sviđa još nekom osim meni, što je opet lepo! Ipak, on može samo da gleda… ja je vodim kući! 🙂 To bi bilo to!

  • Mladen Glišić

    Devojka ne treba da nosi minić kada je s dečkom. Obzirom da je drušvo, u globalu, veoma lošeg morala, na taj način devojka i sebi i svom dečku može napraviti problem. Takođe smatam da ne treba da nosi minić i kada nije s dečkom. „Prava“ devojka naći će način da privuče pažnju drugih osoba i bez minića! Hvala!

  • Sara Mikić

    Iako sam žensko, sasvim se slažem da nijedan dečko ne bi voleo da mu cura lici na fuficu i da na ulici svi vrište za njom.

  • Olivera Spasić

    Nije mi jasan tekst, ako kritikuje neukus, čemu detalj sa imanjem/nemanjem dečka?
    Ružno je obući se vulgarno u svakom slučaju, ali to da li je dečko pored mene svakako neće, i ne sme, imati uticaja na moj izbor odeće. Ni ja njemu ne govorim šta da obuče, niti smatram da imam to pravo, pogotovo ako se radi o, kako napisaste „znaju oni da veza neće trajati večno…“

  • Tanja Radojević

    Bez preterivanja! Mini suknja po svaku cenu – ne, ako vam ne stoji dovoljno dobro! Ja sam za to da se mašta zagolica, a ne da se sve da na izvol’te! Pustite ostale momke da maštaju o tome šta se nalazi ispod umerene dužine minića, a vaš dečko će biti zadovoljan jer je on jedini koji to stvarno zna!

  • Jovana Mitrović

    U potpunosti podržavam tekst. Hej, pa niko kraj sebe ne želi da ima devojku koja liči na sponzorušu i za kojom svako zviždi i dobacuje joj neprijatne komentare. Ne treba biti ni zakopčan do guše, ali u svemu postoje granice…

  • Nada Stevanov

    „Nijedan dečko ne voli da njegova devojka izgleda kao neka fufica koja bi bila sa svakim – znaju oni da veza teško da će trajati večno, ali dok traje, žele da njihova devojka bude samo s njima, ne da se priča da izlaze s nekom tamo lakom ribom (i još da počnu priče ko je sve s njom bio – izmišljene priče, naravno, ali svejedno neprijatne za slušanje).“
    Ovo je sasvim na mestu, tekst je baš dobar, mislim da bi malo više devojaka trebalo da ga pročita, pošto je većini populacije moto: „što manje, to bolje“!
    Savršeno…

  • Ivana Ikić

    Zar bi neka devojka stvarno napravila kombinaciju suknje, štikli i jakog dekoltea dok je sa dečkom? Jedino ukoliko ne planira da ga pita da spavaju…

  • Jelena Jocić

    Pa svaki dečko voli da vidi devojku u suknjici za kojom će da zviždi na ulici, ali ne voli da za njegovom devojkom zvižde… Logično… A i devojka koje zavodi dečka što kraćom suknjom, mislim da ne treba ni da zavodi, jer hvata na lakoću i izgleda jeftino…Zar ne?!

  • Marko Stanković

    Minići su „keva“. Sve devojke treba da ih nose, muškarci kojima to smeta su nesigurni.

  • Pera Jović

    Devojke, samo napred: što kraće suknje, što veći dekoltei. Budite lepo neobučene!

  • Sanja Marić

    Ljudi, pa ta vremena su valjda prošla, ili izgleda neće skoro. Zbog muskarčevih kompleksa produžiti suknju – strašno.