Nova školska godina, super!

Mnogima se smuči kad se sete da je škola ponovo počela, i osete se veoma neraspoloženo. Ali, to što je počela nova školska godina sa sobom donosi i dobre strane, ne samo loše. Evo nekih od njih, a nadamo se da ćete se i vi sami setiti još nečeg dobrog u vezi s povratkom u školske klupe.
1. Ponovo ćete, nakon višemesečne pauze, redovno viđati tog momka ili tu devojku. Da, znate na koga mislimo – ona simpatična osoba kojoj se ne usuđujete da priđete, u čijoj se blizini spetljate i koja vam nedostaje čim vam nije u vidokrugu. Možda se ove godine usudite i da joj priđete? Ili ćete nastaviti da sanjarite o tome šta bi bilo kad bi bilo?
2. Ponovo ste u mogućnosti da se družite sa svojim vršnjacima, a da niste u srodstvu s njima (to je za one koji su raspust proveli s mnogobrojnom familijom, a bez prijatelja iz škole). Neki će se, s početkom školske godine, ponovo, najzad, družiti s vršnjacima, umesto da vreme provode samo sa znatno starijim osobama od sebe. Nije društvo starijih nikakva tragedija, ali vam nedostaje vaše društvo.
3. Nova garderoba. Čak i ako vam traže da nosite uniformu, opet je to promena u odnosu na ono što ste nosili u toku letnjeg raspusta. A ako nema uniforme, pa, većina voli da se, kad krene nova školska godina, obuče drugačije nego prethodne godine, i uživaju u promeni.
4. Kad govorimo o novoj garderobi i novom izgledu uopšte, zabavno je i videti ko se promenio tokom raspusta, porastao, počeo da se šminka ili promenio stil šminkanja, promenio frizuru, imidž, stajling… Nekad se desi da ljude s kojima ste već nekoliko godina u istom odeljenju posle letnjeg raspusta ne prepoznate!
5. Moguće je da vam je u toku raspusta promakla neka interesantna novotarija – jednom kada se ponovo nađete okruženi onima iz vaše škole, garantovano ćete čuti za sve što vam je eventualno promaklo a interesovalo bi vas.
6. Razmenjivanje papirića s porukama tokom časa je zabavno – i nešto što možete da radite samo u školi. Ili, razmena SMS poruka u toku časa; definitivno nije isto kad to radite van škole ili na času, kada bi vas mogli uhvatiti. Naravno, potrudite se da ipak pazite na času.
7. Vikend se ponovo razlikuje od ostatka nedelje i čekate ga s nestrpljenjem. A bliži se i doček Nove godine, što je nešto u čemu mnogi uživaju i za šta se dugo unapred pripremaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dobroleponeraspoloženjepocetakškolatinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar