Odbojni su vam brendovi

Neki brendovi su prilično popularni, moguće je i da vas ismevaju jer ne nosite brendove, bilo zato što ne možete sebi da ih priuštite, bilo zato što ih ne volite. Nije da brendove vole svi – ima i onih kojima su brendovi i nošenje brendirane garderobe, obuće i stvari odbojni.
Poreklo reči "brend" je iz Amerike, iz vremena kada je brendiranje značilo žigosanje stoke, kako bi se označilo sopstveno vlasništvo, inače je neko mogao da ukrade stoku (što se često i radilo u to vreme), a bez tog žiga vlasništvo bi bilo teško, ako ne i nemoguće, dokazati. Ima onih koji ne vide veliku razliku između tog nekadašnjeg postupka i današnjih brendova – jeste da vas niko ne drži niti vam silom usijanim metalom stavlja žig na telo, ali, koliko su neki opsednuti brendovima, lako je moguće steći utisak da su vlasništvo tog brenda, to jest te kompanije.
Ne kažemo, sasvim je u redu ako volite da vam je odeća kvalitetna, ne nešto što će se raspasti nakon dva nošenja, plus vam od starta ne stoji baš najbolje. Međutim, jedno je da uživate u nošenju kvalitetne odeće, a nešto sasvim drugo je da ste opsednuti time da morate da nosite određene brendove, inače ste manje vredni kao osoba, ili da smatrate da su oni koji ne nose brendove manje vredni kao osobe.
I, kad se pojave ljudi koji se ponašaju isfolirano, misle da su face jer nose brendove, tretiraju kao otpad ili u potpunosti ignorišu sve koji brendove ne nose, sasvim je moguće da vam cela stvar postane odbojna, i da vam odbojni postanu i brendovi. Da i ne pominjemo da konstantno posezanje za brendovima pokazuje priličan nedostatak individualnosti i sopstvenog stila – dopuštate nekoj tamo kompaniji da vam određuje šta ćete da nosite, kompaniji koju ni najmanje nije briga za vas, samo želi vaš novac (to jest, novac vaših roditelja, pošto ste vi premladi da zarađujete).
Ukoliko su vam brendovi odbojni i radije birate neki svoj stil, koji može, ali i ne mora, povremeno da uključi i proizvod neke poznate kompanije, to je sasvim u redu – bravo za vas! Pazite samo da ne svrstate sve koji nose brendiranu garderobu "u isti koš", ima i među njima onih koji nisu isfolirani i koji ili nose tu garderobu jer im se zaista dopada, ili su im garderobu kupili roditelji, dok njih same nije nešto posebno briga šta će obući, a sasvim su u redu kao osobe, ne bi im palo na pamet da vas procenjuju po tome da li nosite firmiranu odeću i obuću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brendovimodaodbojnosttinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar