Odjednom kikotava

Jedna te ista osoba neće se ponašati isto pred svima – drugačija će biti pred roditeljima, pred nastavnicima, pred prijateljima, pred simpatijom… Tako se dešava, što momke nekad prilično zbuni, da devojka koja inače normalno priča s prijateljicama i pametna je, pred nekim momkom postane kikotava, stalno trepće, i ne deluje baš najbistrije.
U čemu je stvar? Da li devojke misle da će dečacima biti privlačnije ako izigravaju "kikotave ćurkice"? Ima nekih devojaka koje to zaista misle; ima i momaka koji se plaše pametnih devojaka, pa će im biti privlačne samo one koje ne deluju baš bistro, koje stalno trepću, smeškaju se i gledaju ih s obožavanjem. Međutim, najčešće se uopšte ne radi o tome.
Najčešće, devojka uopšte ne želi da se ponaša tako. Ne želi da se bleskasto kikoće, trepće okicama, deluje kao da je inteligentna koliko i prosečni zombi. Samu sebe nervira takvim ponašanjem, i kasnije sebi prebacuje zbog toga, sigurna je da se strahovito izblamirala pred momkom i da je on sada smatra najobičnijom glupačom. Ali, jednostavno nije bila u stanju da se kontroliše, nije uspela da se ponaša normalno, onako kako se inače ponaša.
Zašto? Zato što nije uvek lako biti "kul" i opušten pred nekim ko vam se jako sviđa. Baš kao što i momak može da bude krajnje smotan pred devojkom koja mu se mnogo sviđa, slično se dešava i devojkama. I, kao za inat, što vam se neko više sviđa, teže je ostati smiren; a ako vam neko nije naročito bitan, onda nije teško biti "kul", jer nema emotivnog uloga, nije vam naročito važno kakav utisak ostavljate.
Sviđa vam se ta devojka, slatka je, čuli ste i koliko je duhovita i pametna kad priča s drugaricama, ali hoće li zauvek ostati tako kikotava sa vama? Ne brinite, neće. Lepo se ponašajte prema njoj, budite pažljivi, i vremenom će se dovoljno opustiti da bude svoja – ona intelignetna, duhovita, preslatka devojka koja vam se svidela čim ste je videli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ponašanjepromene raspolozenjatinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar