Ogovara svoju devojku

Jedna od stvari koje se devojkama uopšte ne sviđaju kod dečaka jeste kada neki momak ogovara svoju devojku; slična stvar se ni momcima ne sviđa kod devojaka, kada neka od njih ogovara svog dečka. O onima koji ogovaraju svoju devojku ili dečka moguće je imati samo loše mišljenje.
Stvari budu još i gore ako je on, recimo, njen bivši dečko, a sada su samo prijatelji, ili ako su malo u vezi, malo nisu, ili ako je ona razmišljala o tome da on bude njen dečko. Mada ima devojaka koje će prihvatiti da njihov prijatelj, simpatija, šta god ogovara svoju devojku, pametnim devojkama se to neće nimalo dopasti.
On je s tom devojkom. Izlazi s njom, ljubi se i mazi s njom. Ako je ona ovakva ili onakva, puna mana, nikakva, kakav je onda on kad izlazi s njom? Očajan? Mazohista, pa se zabavlja s devojkom koja mu se zapravo ne sviđa? Samo je koristi za seks, jer nema nijedne druge koja bi htela u krevet s njim? Ništa se pohvalno ne može reći o momku koji se tako ponaša.
Pored toga, pametna devojka će se upitati: ako on tako ogovara svoju devojku, ukoliko bi njih dvoje bili u vezi, šta bi on pričao o njoj iza njenih leđa? Šta li već sada priča o njoj iza njenih leđa, ako je u stanju da sopstvenu devojku toliko vređa iza njenih leđa? Nije da će devojka pred kojom neki momak ogovara sopstvenu devojku uvek prekinuti kontakt sa tim momkom; sigurno je da on ima bar neke osobine koje joj se sviđaju, inače se ne bi ni družila s njim. Međutim, takvo ponašanje joj se sigurno neće dopasti, i ukoliko on nastavi s tim, to bi moglo da pokvari njihov odnos.
Da ne bude zabune, ovde ne govorimo o situacijama kada se momak zbog nečega naljuti na svoju devojku, pa se onda "istrese" pred drugaricom u koju ima poverenja, za koju je siguran da ga neće pogrešno shvatiti. Takvo ponašanje skoro svako nekad ispolji, i potpuno je razumljivo. Ovde govorimo o momcima koji redovno ogovaraju sopstvene devojke (podjednako je ružno i kad devojka redovno ogovara svoje momke, naravno).
Ukoliko i vi imate opisani običaj, potrudite se da prestanete s tim. I zbog svojih devojaka (ili momaka), a još više zbog sebe, jer sebe na taj način unižavate, o sebi pružate ružnu sliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ogovaranjeponašanjetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar