On(a) želi ozbiljniju vezu nego vi

Nije ništa neobično da dvoje ljudi u vezi žele različite stvari. To se dešava i mlađim i starijim parovima i nema nikakve veze s godinama. Jedna od mogućih razlika jeste to da jedno želi znatno ozbiljniju vezu nego ono drugo.
Recimo, vi razmišljate o držanju za ruke, poljupcima, moguće, vremenom, i o seksu. Ili već razmišljate i o seksu. I, naravno, o vremenu koje provodite zajedno, o izlascima, o uživanju s voljenom osobom. Uglavnom, ne razmišljate puno o budućnosti – biće šta će biti, mladi ste, rano vam je da planirate jako mnogo unapred. Planovi vam se odnose na sledeći izlazak ili, eventualno, na zajednički doček nove godine. A planovi vašeg dečka ili devojke odnose se ni manje ni više nego na brak.
Ovo je prilično nezgodna situacija. S jedne strane, može da bude prijatna ideja da vas neko voli toliko da ostatak života želi da provede s vama. S druge strane, nije da vas užasava ideja da provedete ostatak života s voljenom osobom, nego uopšte ne razmišljate toliko daleko u budućnost. Može se desiti da vas dečko ili devojka optuže da ste neozbiljni, ali se ne radi o neozbiljnosti, već o tome da ste tinejdžer ili tinejdžerka. Premladi ste da biste zaista ozbiljno razmišljali o braku. Nije da vam je zabranjeno da razmišljate o tome, ali mladost je vreme za eksperimentisanje, istraživanje i zabavljanje – kad ćete, ako nećete sad? Za brak i vezivanje za ceo život definitivno ima još vremena, a tinejdžer ste samo sad.
Može se desiti i da budete optuženi zbog sebičluka; vaš dečko ili devojka bi da vam se u potpunosti posvete, a vi mislite na zabavljanje. Nemojte se ni zbog takve optužbe osećati krivim – to što kao tinejdžer, verovatno i još uvek bez završene škole, želite da se zabavljate, a ne odmah da se venčavate je savršeno normalno. Ukoliko su vam dečko ili devojka stariji, za sebičluk možete da optužite vi njih, jer su oni imali svoje godine zabavljanja, a žele da ih uskrate vama.
Šta uraditi u ovakvoj situaciji? Isto što i u bilo kojoj situaciji kad se od vas traži nešto što ne želite. Odbijte. Objasnite dečku ili devojci da ih volite, ali da za vezu kakvu oni žele vi još niste spremni. Hoće li to dovesti do raskida? Ako su oni baš zapeli da se venčavaju, moglo bi (moguće i nakon optužbi i različitih emotivnih ucena, koje bi vam najbolje bilo da ignorišete). Ili biste oboje mogli da dođete do zaključka da u vezi želite drastično različite stvari i da bi vam bolje bilo da svako krene svojim putem – to je varijanta uz moguće suze i bol, ali bez stvarne svađe.
A ako su sigurni da baš s vama žele da provedu ostatak života, ako vas vole i poštuju i smatraju ravnim sebi, poštovaće i vaše želje i sačekati da i vi budete spremni za tako krupan korak. Pa koliko god da to traje i, naravno, uz mogućnost da se u nekom trenutku bilo vi, bilo vaš dečko ili devojka, predomislite i zaključite da ipak niste jedno za drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ozbiljnija vezapritisakproblemtinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar