On hoće samo jedno!

Kada počnu da se interesuju za dečake kao za potencijalne momke, a ne samo kao za prijatelje za igru, neke devojke imaju jedan prilično jak strah: da dečaci samo žele da ih iskoriste; da žele samo seks s njima, ništa više, da ih ljubav niti kakve su one kao osobe nimalo ne zanima – ako hoće da pristanu na seks, super, ako ne, ne zanimaju ih.

Takav strah može da bude toliko jak da devojku spreči da izlazi s momcima, čak i da opušteno razgovara s njima u društvu. U ovakvoj situaciji nije od baš neke pomoći to što su mnogi dečaci skloni da se u društvu hvale time s koliko su devojaka spavali i da komentarišu privlačnost ovakvih ili onakvih devojaka. Priče o tome s koliko su devojaka spavali skoro uvek su preuveličane (nije retko da dečak koji se hvali zapravo nikada nije imao intimne odnose) – ali devojkama koje ih čuju čak ni saznanje da su te priče preuveličane ne pomaže, jer ih hvalisanje brojkama samo učvršćuje u uverenju da momci samo jedno žele od njih.

Ako vam sve ovo zvuči poznato, to jest, ako i vi verujete da dečaci samo hoće da vas iskoriste za seks, živite u pogrešnom uverenju. Tačno je da postoje i takvi momci – oni koji svoju muškost potvrđuju time s koliko su devojaka spavali – ali oni su ipak u manjini i niko vas ne tera da se zabavljate baš sa takvima. Opustite se i nađite nekog ko vam je simpatičan, a evo i kako da izbegnete to ružno osećanje da ćete biti upotrebljene i odbačene.

To što, recimo, pristanete da s nekim dečakom odete na kafu ili na picu uopšte ne znači da se time obavezujete da ćete s njim otići u krevet – i to je jasno i dečacima (ako je neko suviše napadan, objasnite mu da „idemo na kafu“ ne znači „imaćemo seks“, i to bi trebalo da ga zaustavi u preslobodnom ponašanju; ako ne odustane od insistiranja, nađite nekog drugog). Upamtite da ste vi te koje određuju dokle će stvari ići.

Ono što je još korisno kako ne biste došle u neželjenu situaciju jeste da ne idete s njim na mesta gde bi mogao pogrešno da protumači vaše želje; recimo, nemojte odmah nakon prvog sastanka prihvatiti poziv da u njegovoj sobi slušate muziku, pošto ga to može navesti na ideju da se ne biste bunile ni protiv zajedničkog izležavanja na njegovom krevetu, i ne samo izležavanja.

Glavna stvar je da dečku na samom početku stavite do znanja šta može, a šta ne može da očekuje od vas (podrazumeva se da i same morate znati šta vam je prihvatljivo, a šta ne). Ukoliko imate čvrst stav, zaista nije verovatno da ćete imati problema s momcima. Oni koji iskorišćavaju devojke ionako najviše vole slabašne devojčice koje ni same ne znaju šta hoće, jer su one najlakše za manipulisanje, tako da vam neće ni prilaziti, a finim momcima će se dopasti to što znate šta hoćete i poštovaće vaše želje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar