On i ostali

To je to! Imate dečka u koga ste ludo zaljubljene. Bliži se vreme kada više nećete moći da ga „skrivate“ od prijatelja, porodice, rođaka… Mislite da to nije lako i odlažete taj trenutak. Najbolje je ići korak po korak.

Počnite lagano. Na izlazu iz škole upoznajte ga sa najboljim drugom (kome ionako govorite sve što inače ne pričate prijateljicama). Nema potrebe da drugara posebno pripremate na taj događaj. Među momcima nema dugih pozdrava i upoznavanja – stisak ruke i procenjivanje pogledima. Čim je među njima uspostavljen kontakt, trebalo bi da sve funkcioniše bez problema.

Pretpostavljate da je sa drugaricama već druga priča. Znate da će ga skenirati iz svih uglova. Učinite taj korak, kao slučajno. Recite im da se s njim nalazite na kafi, one će se već same pojaviti. Iako će dečko provesti gadnih petnaestak minuta, neka vam ne bude neprijatno. Nije loše da pred njima pokažete međusobnu naklonost. Držite se za ruke, razmenite duboke poglede – pokažite da je među vama sve stabilno.

Upoznavanje dečka sa starijim bratom jeste veliki korak. Svi vaši stariji rođaci misle da moraju braniti vašu čast. Zbog toga ne bi valjalo da vas stariji brat slučajno vidi negde u gradu. Postupite kao i sa prijateljicama – kao slučajno obavestite brata da ćete biti sa dečkom na kafi u određeno vreme. Naravno, i on će se pojaviti. Izbegavajte dugačke razgovore. Njih dvojica razmeniće nekoliko rečenica i gotovo. Bratu se svideo, ne treba ih posebno zbližavati.

Mlađa sestra uvek mora da zna sve o vama i – što je najgore – sve izbrblja celoj porodici. Najlakše ćete je upoznati s dečkom u „tajnosti“ – u vašoj sobi. Potrudite se da mala pomisli sve najbolje o dečku i da vas dve tražite iste vrline u momcima. Imaće osećaj da delite zajednički cilj, pa „tajnu“ neće razglasiti familiji.

Najteže! Nezamislivo! Treba ga predstaviti roditeljima, a oni, to odavno znate, moraju biti više nego zadovoljni dečkom svoje ljubljene ćerkice. Ispričajte im kompletnu biografiju momka i naglasite kako je ambiciozan, odgovoran, ima bolje ocene u školi… Susret upriličite u vašoj kući i – svi su sretni, svi su zadovoljni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar