On neće seks – znači da vas vara?

U vezi sa seksom postoje neka uverenja koja se šire brže od urbanih legendi, i mnogo je onih koji veruju u njih, a ta uverenja uopšte ne moraju da budu tačna. Recimo, uverenje da momci uvek hoće seks, a ako neće ili ne mogu, onda vas sigurno varaju, pa im se zato ne vodi ljubav ili ne mogu da vode ljubav.
Ovo uverenje je često poput onoga da devojke uvek mogu da imaju odnose – a svaka devojka kojoj se desilo da jednostavno nije u stanju da se dovoljno opusti, ili da se čak i zgrči toliko da penetracija postane fizički neizvodljiva (to jest, bilo bi izvodljivo jedino jako povrediti devojku), zna da to verovanje nije tačno. Slično je i s onim da momci uvek hoće, osim ako su se već iscrpli s nekom drugom.
Naravno, jeste moguće da je razlog zbog koga dečko nije raspoložen za seks, ili nije u stanju da postigne erekciju, taj da je nedavno imao odnose s nekom drugom devojkom. Ipak, to uopšte nije i jedino moguće objašnjenje – ni blizu.
Ima momaka koji će, kada su pod stresom, želeti seks čak i više nego ranije, to će im biti način da se opuste i oslobode stresa. Međutim, ima i onih koji, kada su pod stresom (a stres može uzrokovati mnogo toga – ozbiljni problemi u školi, u porodici, s prijateljima, presija da moraju baš tada da imaju seks iako bi oni radije radili nešto drugo), nimalo neće želeti da vode ljubav, a nekad neće ni biti u stanju.
Iscrpljenost takođe može da bude uzrok zašto momak ne želi ili ne može da vodi ljubav. Dečacima koji intenzivno treniraju neki sport dešava se da su preumorni za seks, naročito ako se taj intenzivni trening kombinuje sa stresom zbog važne utakmice ili takmičenja koje im ubrzo predstoji. Bolest, ako duže traje ili je intenzivna, može da učini da momku ne bude do seksa ili da fizički nije sposoban za njega. Neki lekovi mogu dovesti do nemogućnosti da se postigne erekcija.
Plus, dešava se da je dečko raspoložen za maženje, ali ne i seks (da, ima i toga, to raspoloženje nije rezervisano samo za devojke!), ili da se ne oseća spremnim za seks, ili da još uvek ne oseća dovoljnu bliskost s devojkom da bi želeo da vodi ljubav s njom.
Kao što vidite, mnogo je razloga koji mogu prouzrokovati da dečko ne želi ili ne može da vodi ljubav s vama – a prevara je samo jedan od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odbijanjeprevarasekstinejdzeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar