On voli romantične komedije

Postoje neki klišei, šta vole momci, šta vole devojke, i neretko se desi da onoga ko se ne uklapa u te klišee smatraju pomalo čudnim – ili ga nekada i odbacuju jer se po ukusu razlikuje od stereotipa šta je za dečake, a šta za devojke. Desi se, recimo, da se nekom momku sviđaju romantične komedije i da se ne provede baš lepo zbog toga.
Kad se momku sviđaju romantične komedije, drugi dečaci ga neretko bockaju da je kao devojka, da je čudan, neki će ga smatrati na neki način nenormalnim… Nekim devojkama će biti baš simpatično što se njemu sviđaju "filmovi za devojke", ali ga neće ozbiljno uzimati u obzir kao momka; neke bi, kao i dečaci, mogle da ga smatraju čudnim i da im zbog toga bude antipatičan. A nemalom broju devojaka bi takav dečko mogao baš da se dopadne.
Stvarno, kakav je to dečko kome se iskreno sviđaju romantične komedije? Za početak, hrabar, ako otvoreno priznaje da mu se baš dopada ono što se smatra filmom za devojke. Možda mu se takvi filmovi sviđaju ne toliko zbog njih samih, već zbog prilike da priđe većem broju devojaka. A možda mu se i sami filmovi sviđaju – u njima postoji humor, što svako voli, glumci su neretko simpatični, bude tu i slatkih devojaka, ljubavna priča ima srećan kraj, što veliki broj ljudi voli… Istina je, nema žestoke akcije, nema krvoliptanja, nema čudovišta, ni mačo tipova s kojima bi neki momci želeli da se identifikuju, ali ima priča o običnom, moguće i smotanom ali ipak simpatičnom momku, o slatkoj devojci, i nakon gomile blamaža (kroz koje prođu i on i ona), taj običan momak dobije devojku koja mu se dopada (ili obična devojka dobije momka koji u početku deluje kao "faca", ali ispadne da je zapravo sasvim fin i znatno običniji nego što je delovao). A to je lepo, prijatno i opuštajuće, i sasvim je normalno da se dopadne i devojkama i momcima (makar se neki momci stideli da to priznaju).
Dakle, kakav je momak koji voli romantične komedije? Hrabar – i normalan, nimalo čudan. Dok oni koji ga zbog ukusa ismevaju najverovatnije imaju problem ili s tim što je hrabriji od njih, ili jednostavno zato što se razlikuje, ili zato što će lakše nego oni moći da nađe žensko društvo s kojim će gledati filmove, ili… Uglavnom imaju problem s tim što ne umeju da gledaju svoja posla i da puste nekoga da mu se sviđa ono što mu se sviđa (a to što mu se sviđa je simpatično i nikoga ni na koji način ne ugrožava).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbortinejdzeritipovi
Komentari (0)
Dodaj komentar