One zajedno u toaletu

Kao što su momci nekad nejasni devojkama, tako su i devojke nekad nerazumljive dečacima. Jedna od stvari koje zbunjuju dečake jeste to zašto devojke često idu u toalet u društvu – nije valjda da im je neophodna pomoć kako bi obavile nuždu?
Nije, naravno. Postoje drugi razlozi. Jedan od njih je, ako se radi o toaletu na nekom mestu na koje su izašle, taj da drugarica može da pridrži tašnu – devojka teško da će želeti da obavi ono što se najčešće obavlja u toaletu dok drži svoju tašnu, a nije uvek sigurno da će naći dovoljno čisto i bezbedno mesto na koje bi tašnu mogla da ostavi.
Pored toga, devojke koriste toalet i kao mesto za privatan razgovor, razmenu poverljivih informacija i strategija (recimo, izašle su, upoznale neke momke koji im dosađuju, pa se u toaletu dogovaraju kako da ih "otkače"), kao i za tračarenje, naročito ako zbog nečeg žele da ogovaraju nekog ko je izašao s njima – svakako da neće baš pred tom osobom pričati nelepe stvari o njoj.
Vršenje nužde nije jedini razlog zbog kojeg devojke odlaze u toalet – tu je i popravljanje šminke. A ako se ode s drugaricama, biće i više šminke na raspolaganju, plus će tu biti i prijateljice koje će pomoći ako treba, upozoriti devojku da joj se razbrljalo nešto na mestu koje ona ne vidi, i slično.
Ni to nije sve: tu je i osećaj sigurnosti koje društvo pruža. Nekada je, da bi dospele do toaleta na javnom mestu, potrebno proći kroz gomilu ljudi, mnogo njih bi moglo da pogledom odmerava devojku, da nešto dobaci ili… Nešto bi se već neprijatno moglo desiti, a drugarice su tu da podrže jedna drugu, plus je i manje verovatno da bi neko bio neprijatan prema devojci ako je okružena prijateljicama. I još, drugarice mogu da budu i neka vrsta obezbeđenja u samom toaletu, ko zna ko bi sve tu mogao da upadne dok je ona koja vrši nuždu u nezgodnom položaju. Razume se, ta vrsta sigurnosti je potrebna samo onda kada je devojka van svoje kuće – kod kuće joj neće pasti na pamet da pozove mamu, sestru ili baku da joj prave društvo u toaletu, već će otići sama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojketinejdzerizajedno u toaletu
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milena Bjelić

    Reč „nelepe“ se na srpskom jeziku kaže ružne!