Otkrivanje novog

Otkrivanje novog je uvek zanimljivo i zabavno. U toku školske godine ste nekad pretrpani obavezama, ali dok još uvek traje raspust, imate vremena, i jedan od super načina da ga upotrebite jeste da otkrijete nešto što vam je novo.
Šta bi to moglo da bude? Maltene bilo šta, samo dok pazite na bezbednost i dok to otkrivanje novog nije nešto destruktivno ili autodestruktivno (ima ko kaže da u životu sve treba probati, ali to ne treba shvatiti bukvalno – ne morate baš sve da probate, naročito ne ono što je sigurno štetno za vas).
Recimo, možete da slušate neku novu muziku, možda i u nekom potpuno drugačijem "fazonu" od onog koji obično slušate – ako vam se ne dopadne, prestaćete, ali ko zna, možda vam se i svidi. Ili, ako imate priliku da otputujete u neko drugo mesto, makar i na dan-dva – čak i ako se radi o sasvim malom gradu, vama će biti nov, i bar neko vreme će vam biti zanimljivo da vidite šta tamo ima. Nema mogućnosti za put? Sigurno i u vašem gradu postoji nešto zanimljivo što još niste videli – istražite malo. Naravno, uvek su tu i mogućnosti čitanja novih knjiga, gledanja novih filmova i serija, igranja novih igara na kompjuteru, tome već nema kraja.
Još neke mogućnosti: radite nešto što pre niste radili. Oprobajte se u plesnoj školi ili u nekom sportu (skoro svuda postoji mogućnost za besplatan prvi čas ili prvi trening, tako da i bez novca zaista možete da isprobate sve i svašta, a čak i ako takve mogućnosti nema, niko vam neće zabraniti da samo dođete i gledate, pa možete makar da vidite kako to izgleda). Oprobajte se u nekoj novoj veštini, pitajte nekoga da vam pokaže pa probajte i sami (za početak, vaši prijatelji sigurno znaju sve i svašta, pitajte ih da vam pokažu nešto od toga). Ako već niste, probajte da napišete priču ili pesmu. Da napravite nešto, naslikate, izvajate…
Mogućnosti je mnogo, a obično je sve zanimljivo dok vam je novo. Nešto vrlo brzo prestane da bude interesantno, ili odmah vidite da vam se ne bi dopalo, ali takođe i otkrijete gomilu stvari koje vam se dopadaju i onda vremenom imate sve više zanimljivih stvari koje volite da radite i u kojima uživate. Dosada, šta to beše?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

istraživanjeotkrivanjetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar