Pica hlepčići

Desi se da pozovete društvo kod sebe. A društvo, naravno, nečim treba i poslužiti. Razni keksići, grickalice i slatkiši uvek mogu da posluže, ali možete poželeti da poslužite i nešto zanimljivije (ako dovoljno često poslužite ukusnu i zanimljivu hranu, bićete veoma omiljeni u društvu, a i vi ćete pojesti nešto što vam se dopada). Evo predloga za ukusno posluženje koje će se sigurno dopasti svima.
Potreban vam je hleb, najbolje francuska veknica, i sastojci slični onima koje biste stavili na picu – kečap, malo šunke ili pečenice, malo kačkavalja ili parmezana, može i malo pečuraka, malo origana. Hleb isečete na kriške, svako parče premažete kečapom, naređate ostale sastojke (kačkavalj, ako ga imate u komadu, ispašće bolje ako ga narendate preko ostalih sastojaka nego ako ga stavljate u komadićima), odozgo možete staviti još malo kečapa.
Jedan pleh podmažete maslinovim uljem (najzdravija varijanta), puterom (ne baš zdrava varijanta) ili margarinom (još manje zdrava varijanta), zavisno od toga šta imate na raspolaganju. Rernu uključite na 250 stepeni (ne morate da čekate da se stvarno toliko zagreje, glavno je da ne stavite hlepčiće u hladnu rernu), pečete desetak minuta (ako spolja ne vidite koliko su vam hlepčići pečeni, slobodno otvorite rernu i pogledajte – tu nema testa koje bi moglo da splasne) – i gotovo! Hlepčiće možete proglasiti spremnim za jelo čim se kačkavalj rastopi. Ovakvi hlepčići najukusniji su dok su još vrući.
Postoji i druga varijanta ovakvih hlepčića, zvana "upomoć, nemam ništa u kući, osim hleba, kečapa i nekih začina!". I tada nasečete hleb za sendviče, premažete ga kečapom (ne preterujte s količinom kečapa, da se ne biste opekli prilikom jela), a odozgo pospete origanom ili začinom C ili vegetom (opet, zavisi od toga šta imate u kući). Pleh podmažite kao i u prethodnoj varijanti i hlepčiće pripremite na isti način. Poslužite toplo, uz sokove po izboru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

društvohlebkrekeripicaposliženjetinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar