Plavuša ili brineta? (2)

Ako vam je kosa vrlo tanka i slaba, možete to prikriti time što ćete biti brineta. Tamna boja kose vizuelno stvara utisak bujnosti na tankoj i retkoj kosi. Ukoliko ovaj efekat želite da pojačate, vlasi bliže glavi obojite u nijansu tamniju od površinskog dela – čak i veoma tanka i slaba kosa tako će izgledati kao gusta i bujna, ili barem sasvim normalna.

Ako vam je ten malo tamniji, maslinast, smeđa kosa je savršena za vas. Tamnosmeđa kosa će uspešno ublažiti pomalo žućkastu boju vašeg tena (zamislite Džuliju Roberts sa njenim tenom i plavom kosom!), oči će vam biti izražajnije, a zubi belji. Privlačno! Možda će vas primetiti malo kasnije nego vašu drugaricu plavušu, ali vas neće brzo zaboraviti.

Ukoliko vas mrzi da se „gnjavite s frizerom“, smeđa kosa je praktičnija. Trendi frizure koje se tako lepo ističu na plavoj kosi su super, ali zahtevaju da često idete frizeru i da ne baš malim parama plaćate to zadovoljstvo. Brinete farbanje mogu, mnogo lakše nego plavuše, da obave i u kućnim uslovima – nije neophodno izvlačenje pigmenta i ne morate da brinete zbog oksidisanja boje (drugim rečima, kosa vam nikakvom greškom koju eventualno napravite neće dobiti zelenkastu boju).

Kosa vam je suva i kovrdžava? Tamna boja učiniće da vam kosa izgleda sjajnija. Uz to, neke boje za kosu (za razliku od blanša, koji oštećuje i isušuje kosu, ali to već znate) imaju u sebi ekstraregeneratore, koji kosi vraćaju vlažnost i zdrav izgled.

Šminkanje je zabavno, ali ne misle sve devojke tako. Ukoliko vas mrzi da se bakćete sa svakodnevnim šminkanjem, praktično je biti brineta. Brinete mogu da prođu sa mnogo manje šminke nego plavuše; čak i ako se ne našminkaju uopšte, njihovo lice nikada neće izgledati „isprano“ i bezizražajno. Naprotiv: sve nijanse smeđe kose osvežavaju lice i ističu njegove crte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar