Pomešani signali nerviraju

Svako voli kada se nekom dopadne, naročito kao dečko ili devojka. Ono što ume prilično da nervira jeste kad nije moguće reći da li se nekom dopadate, jer od te osobe dobijate pomešane signale – a i druge nervira kada dobijaju takve signale od vas, pa nemaju pojma šta vi zapravo hoćete.
Da ne bude zabune, ovde ne govorimo o igrama zavođenja, kada se čas pravite nedostupni, čas pokazujete naklonost. Ima onih koje takve igre nerviraju i ne žele da ih igraju, ali ima i onih kojima se takve igre sviđaju; sviđa im se to uzbuđenje kad nisu sigurni na čemu su, kad moraju da "provale" šta vi zapravo hoćete – vezu, malo igre, ili i jedno i drugo. To ume da bude zabavno, baš zato što se radi o igri. Vi znate šta hoćete (možda vezu, ali se pre toga služite igrom, možda samo igru), ta osoba takođe zna šta hoće od vas, pa se poigravate jedno s drugim i nadmudrujete jedno drugo. Nešto sasvim drugo jeste kad šaljete pomešane signale jer ni sami ne znate šta hoćete.
Kada to radite, to stvarno nervira. Osoba kojoj šaljete takve signale ne zna kako da reaguje. Ako ne voli igre koje smo pominjali, vaše ponašanje će je samo nervirati. Ukoliko ih voli, pokušavaće neko vreme da "provali" šta vi zapravo hoćete, ali će joj to na kraju dosaditi. Postoje teoretske šanse da se vi smislite šta hoćete, i da onda to i dobijete, ali češći rezultat je da se i vi i ta osoba osetite frustrirano i da tu ništa dobro ne ispadne.
Međutim, šta da radite kad stvarno ne znate ni sami šta želite? Sviđa vam se taj dečko ili devojka, ali niste sigurni koliko, malo (ili malo više) vas cela stvar i plaši, ne želite vi da se poigravate ničijim osećanjima, jednostavno, sasvim iskreno, ne znate šta želite? Takve situacije se dešavaju, i vi niste krivi što se osećate tako kako se osećate. Međutim, dok ne budete sigurni šta je to što želite, mogla bi da bude dobra ideja da ne šaljete nikakve signale – to je svakako bolja varijanta od "sada hoću, sada neću" ponašanja. To je lakše reći nego učiniti, suzdržati se nije nimalo lako, ali na duže staze bićete zahvalni sami sebi – nećete biti odbačeni jer ste neodlučni, niti ćete nekoga nervirati ili povrediti time što ih (nenamerno) "zavlačite".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pomesanisignalisimpatijetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar