Poverovali su u tračeve o vama

Tračeve pričaju maltene svi i, teoretski, malo ko ih uzima ozbiljno. Međutim, kad se nešto izgovori više puta, hteli vi to ili ne, nekako vam se "uvuče", pa tako može da se desi da nekome ispričaju potpuno bezvezne glasine o vama i taj neko, nakon što mu te glasine nekoliko puta ponove, poveruje u njih.
Posebno ume da zaboli kada u tračeve poveruje neko do koga vam je stalo, dragi prijatelj ili prijateljica ili simpatija. I dok je prijatelju ili prijateljici još i moguće objasniti da se radi o lažima – ipak se znate već neko vreme, neće tek tako odbiti da čuju i vašu stranu priče – sa simpatijom je stvar znatno teža, pošto je sasvim moguće da se ne znate dovoljno dobro, kao i da baš i ne razgovarate često. A ako vašoj simpatiji napričaju sve i svašta, recimo, da ste "laka devojka" koja je bila s gomilom tipova i koja će "ono" da uradi i za paklu cigara ili flašu piva, ili da ste dečko koji devojke samo hoće da iskoristi i uopšte vas nije briga za njihova osećanja, ona vas ne zna dovoljno dobro da bi mogla da proceni da li je to istina, moguće je i da ima neko poverenje u osobu koja joj je to ispričala i onda poveruje u to. Tako i ne dobijete priliku da bilo šta objašnjavate.
Nekad čak i ne znate da su vašoj simpatiji ispričali takve stvari, samo vidite da se sklanja od vas i da vas ne želi u svojoj blizini, i ko zna koliko kasnije saznate šta je bilo u pitanju – do tada vam, sasvim moguće, više nije ni stalo do te osobe, ili ste u lepoj vezi s nekim drugim. I sve što tada možete jeste da zaključite da su osobe koje su vas iza leđa izogovarale potpuni kreteni.
Povodom onoga za šta i ne znate, jasno, ne možete ništa. A šta ako znate da vas je neko izogovarao pred simpatijom? Ukoliko se branite, to bi moglo da izazove sumnjičavost; moglo bi da bude efikasnije da se unaokolo raspitate o tračevima o vašoj simpatiji, što besmislenijim, to bolje (skoro je sigurno da ćete čuti bar neke tračeve, ima ih o svakom), a ne bi bilo loše ni ako znate ko je pričao tračeve o vama pa kod tih osoba potražite i tračeve o vašoj simpatiji. Nakon toga, veselo ispričajte simpatiji te tračeve i od koga ste ih čuli (naravno, ovo ume da ispadne nezgodno ako je nešto od tih tračeva, naročito onih lošijih, tačno), to bi moglo da je navede da se zamisli o istinitosti onoga što je čula o vama.
Nije sigurno da će upaliti. Nije mali broj onih koji nasednu na tračeve i kasnije odbiju da promene mišljenje – možda ga promene tek godinama kasnije, kad postanu malo zreliji i shvate koje su sve to gluposti bile. Ipak, vredi probati – ako su vas već ocrnili pred simpatijom, teško da imate šta još da izgubite u odnosu sa njom ako je navedete da se zamisli nad onim što je čula i u šta je poverovala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

istinaprijateljstvosimpatijatinejdžeritracevi
Komentari (0)
Dodaj komentar