Povremeno sići sa štikala

Nema nikakve sumnje u to da visoke potpetice – bilo da se radi o tankim ili debelim štiklama – mogu da postignu da se devojka oseti baš dobro. Ipak, ma koliko joj se sviđalo kako se oseća na njima, bilo bi dobro, iz različitih razloga, da se s tih štikala povremeno spusti.
Dobar je osećaj biti na štiklama. Odjednom postanete bar nekoliko santimetara više, što je veoma prijatno i ulije vam osećaj samopouzdanja. U nekim lepim ženstvenim cipelicama će i vaše stopalo dobiti lepši izgled, i noge će izgledati duže, a pored toga, kompletno držanje tela je drugačije kad ste na štiklama, potrebno je održavati ravnotežu, što uključuje i ispravljanje leđa, isturanje grudi, hod vam se promeni što zbog obuće, što zbog toga što ste svesni da sada više pažnje obraćaju na vas… Devojke na visokim potpeticama uvek budu primećene pre onih s ravnom obućom. I to je sve super – toliko super, zapravo, da biti na štiklama može da postane čak i neka vrsta zavisnosti, ne silazi vam se više s njih, baš vam se dopada da posmatrate svet "s visine", dopada vam se način na koji vas primećuju, dopada vam se kako se vi moćnije osećate.
Ipak, povremeno bi bilo dobro "spustiti se na zemlju", to jest nositi ravnu obuću ili onu s potpeticom od dva-tri centimetra. I ne mislimo samo na one prilike kada bi bilo sumanuto biti na štiklama, kao kada treba da idete po kaldrmi ili po poledici, ili kada znate da ćete možda morati da potrčite za autobusom ili pored psa koga šetate. Mislimo i na češće od toga. Jednim delom, to je iz zdravstvenih razloga, da se odmorite od štikala i naprezanja koje one donose, i da izbegnete deformitete koje bi preterano nošenje visokih potpetica moglo da izazove (o žuljevima i bolnim stopalima nećemo). A drugi razlog je psihološke prirode.
Jeste li primetili kako su vas svi gledali kad su vas prvi put videli na štiklama (ne mislimo kada ste bili nesigurni na njima, nego u najboljem izdanju)? Kako ste se dobro osećali zbog toga? Ako ste stalno na štiklama, ljudi prestaju to da konstatuju, to postane nešto što se podrazumeva. Ali, ako nekad nosite štikle, a nekad ne nosite, dobijaćete više pažnje, jer niko neće znati šta da očekuje. Tako da ćete se, zapravo, češće osećati dobro ako štikle naizmenično nosite i ne nosite, nego ako ih nosite stalno.
Uživajte na štiklama, samo napred! Ali, povremeno se i "spustite na zemlju", da se malo odmorite, a nakon izvesnog vremena se vratite "u visine". Tako će i vama biti zanimljivije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

modaštikletinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar