Pre menjanja frizure

Stižu lepši i topliji dani i počinjete više da razmišljate o svojoj frizuri. U toku hladnih zimskih dana bilo je čak i prijatno pustiti da „zarastete“ – malo dodatnog „krzna“ koje bi vas ugrejalo. Plus, ionako vam je kosa pola vremena bila pokrivena kapom ili kapuljačom, bilo je manje bitno kako izgleda. Međutim, dolazi leto, dolaze vrućine, nekima će doći i proslava (male ili velike) mature – i kosa dolazi do većeg izražaja. Počinjete ozbiljnije da razmišljate ne samo o šišanju već i o mogućoj promeni frizure, nekada i o drastičnoj promeni frizure. U promeni kao takvoj nema ničeg lošeg, samo, pre nego što promenite frizuru, evo koja pitanja treba da postavite sebi (i frizeru) kako se posle toga ne biste kajali zbog promene.

Oblik vašeg lica: da li će frizura koju želite odgovarati vama, da li će dobro ići uz oblik vašeg lica? U redu, oduševila vas je frizura koju imaju neki glumac ili glumica ili manekenka, pevačica, ili ko god, smesta ste zakukali: „Hoću i ja to!“, ali pre toga treba da proverite da li i vi imate isti oblik lica kao ta osoba. Ako nemate, ta frizura će na vama izgledati potpuno drugačije – moguće i veoma loše.

Oblikovanje frizure: koliko ste vremena spremni da provedete oblikujući svoju frizuru posle svakog pranja? Ukoliko najviše volite da kosu samo operete i osušite (ili, zdravija varijanta, pustite je da se osuši prirodnim putem), to i recite frizeru, kako biste dobili frizuru s kojom je to moguće.

Neophodnost čestih poseta frizeru: da li planirate (i možete li to sebi da priuštite) da vrlo često idete frizeru? Ako je odgovor odričan, izbegavajte precizne frizure koje zahtevaju često fazoniranje, jer ćete u suprotnom najveći deo vremena izgledati neuredno i zaraslo – ili ćete svaki čas ići frizeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Zaraslo i izraslo pa preraslo itd.