Prednosti kad si tinejdžer (1)

Biti tinejdžer(ka) ume da bude prilična glavobolja, i to ne samo zato što vam hormoni divljaju. I sami ste svesni toga; verovatno bar ponekad (ako ne i češće) jedva čekate da porastete i da ljudi oko vas počnu da vas shvataju bar malo ozbiljnije. Želite da zarađujete sopstveni novac; da idete po klubovima za one starije, a da ne morate da se dovijate kako da „isfolirate“ one na ulazu da ste punoletni, i da… Prednosti je, čini vam se, puno. Ipak, i biti tinejdžer ima svojih prednosti. Koje su?

Jedna od njih su već pomenuti klubovi „za starije“. Zabavnije je ući u njih kad morate da upotrebite vijuge i snađete se; pored toga, toliko tinejdžera je već uspelo da se uvuče u takve klubove da ćete po njima ionako uglavnom sretati samo njih – oni stariji su odustali i potražili druga mesta, recimo, kafiće na čijem ulazu nema nikog i gde nikog nije briga koliko imate godina – tu su sigurni da vas neće sresti.

Možete lepo da se kikoćete i krijete kad konsumirate alkohol i cigarete; to je ionako, verovali ili ne, najzabavniji deo cele stvari (ni alkohol ni cigarete nemaju posebno prijatan ukus i miris – „fora“ je u društvu sa kojim ih konsumirate). Možete i da se kikoćete kad vašoj drugarici ispadne tampon iz torbe pred celim odeljenjem – kakav blam! – ili kad nekom ispadne kondom iz džepa. Uopšte, kao tinejdžeri ćete se češće smejati nego kasnije i više toga će vam biti zabavno.

Ne zarađujete sopstveni novac, to je tačno, ali nemate ni brige oko njega. Jedna od najvećih briga vam je šta ćete obući za školu ili izlazak, a ne neke tamo mučne i dosadne stvari kao šta ćete jesti. Ma, ješćete šta god vam spreme; ko će još o tome da razmišlja?

Niko neće smatrati da ste nenormalne ako ustanete u šest ujutro samo zato da biste odlučile šta ćete obući tog dana za školu i našminkale se. Vaša škola je kao prava mala modna revija, uvek ima šta zanimljivo da se vidi, što se nikako ne može reći za onu dosadnu firmu gde vaša mama radi. Tata? On ionako stalno nosi jedno te isto, kao i njegove kolege – dosadno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Marta Filipović

    Ja samo želim nešto da pitam i volela bih odgovor: kada stavljam senku na oči, a idem u školu, kolika količina treba da bude ako nastavnik koj mi drži prvi čas ne daje da se šminkamo? Senka treba da bude nevidljiva, ali ipak primetna. Koja boja bi bila odgovarajuća i koja količina? I volela bih još da kažem da tinejdžerski život nije tako lak kako ga vi predstavljate, postoje veliki usponi i padovi.