Pretvarate se da ste ono što mislite da žele

Skoro svakom je bitno da bude prihvaćen od vršnjaka, ili od određenog dela vršnjaka; čak i oni koje kao da je baš briga najčešće se samo foliraju kako ne bi pokazali koliko ih boli to što nisu prihvaćeni. Onda mnogi pribegavaju lažima, foliranju, pretvaranju da su nešto što nisu, i to neretko i onda kada bi mnogo pre toga bili prihvaćeni da su jednostavno svoji.
Navedeno ne bi trebalo bukvalno shvatiti, definitivno neće svako biti prihvaćen ako je "jednostavno svoj", ne ako u slučaju te osobe biti svoj znači povređivanje drugih (fizičko, psihičko ili emotivno maltretiranje, vređanje drugih, neobazrivo "odvaljivanje" po principu "što na umu – to na drumu"), toliko nevođenje računa o ličnoj higijeni da se "osećate na kilometar"; drugo je ako imate neki medicinski problem pa se zato puno znojite ili od vas dopire neprijatan miris… Normalno je da se treba potruditi da vaše društvo bude prijatno drugima i da nikog ne povredite da biste bili prihvaćeni.
Međutim, ponašati se normalno i civilizovano je jedno; nagađati šta drugi žele (da im se ulizujete, da slušate određenu muziku, gledate takve-i-takve filmove, da budete u ovakvom ili onakvom fazonu…) i onda to činiti kako bi vas ti drugi prihvatili je nešto sasvim drugo. U suštini, to nije nimalo poželjno. Ako vas nešto ne zanima, ne sviđa vam se neka muzika ili neki filmovi, serije, šta već, folirati se da vam se to sviđa je laganje. A lažove definitivno niko ne voli. Laž je veoma teško održati, stalno biste morali da pazite da se nečim ne odate, da smišljate nove laži, i opet biste pre ili kasnije bili "provaljeni". I odbačeni – ne toliko zbog svog ukusa i sklonosti, koliko zbog laganja.
Zato je najbolje biti svoj. Lepo se ponašati prema svima i biti svoj. Tada ćete najpre biti prihvaćeni, i to od ljudi kojima se sviđate takvi kakvi ste. Ionako ne biste stvarno uživali u društvu onih koje večito folirate, jer se, pored straha od toga da ćete biti uhvaćeni u laži, ne biste zaista ni osećali prihvaćeno, pošto to društvo prihvata laži koje im vi "servirate", a ne vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lažponašanjepretvaranjetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar