Pričati s osobama suprotnog pola (2)

Prići momku ili devojci koji vam se dopadaju nije nimalo lako, i što vam se više sviđaju, to je teže, jer je emotivni ulog veći. Međutim, ako u početku pričate s onima s kojima ne želite vezu, već samo prijateljstvo, s dečacima ili devojkama koji vam deluju gotivno za prijateljski razgovor, i prilaženje onima za koje ste zainteresovani postaje za nijansu lakše.
Iskustvo je ono što je tu bitno, jer vremenom učite kako razgovarati s momcima ili devojkama, kakvo ponašanje im se sviđa, šta ne trpe, kako da im delujete simpatično, kako da ih odbijete od sebe. Biće tu i grešaka i blamova i ne baš prijatnih situacija, ali sve se to preživi i iz svega toga ponešto naučite. A biće i lepih stvari, pa i novih prijatelja – možda ispadne i nešto više od toga. Glavno je da učite kako komunicirati s njima; niko se nije naučen rodio i nikome neće samo od sebe doći znanje kako da priča s momcima ili devojkama, to se uči – kroz razgovore s njima.
A onda: prilaženje nekome ko vam se dopada i razgovor s tom osobom. Odmah da znate da to nikada nije lako. Nikome. Lako je samo onima koji nisu stvarno zainteresovani, svejedno im je. Ima i onih koji umeju da se isfoliraju da im je lako, ali to je foliranje; ako vam se neko baš sviđa, biće vam teško da priđete toj osobi, jer ste svesni da će svaka vrsta odbijanja baš da zaboli. Ono što vam priskače u pomoć jeste iskustvo koje smo ranije pominjali; u nekoj meri ste navikli da pričate s momcima ili devojkama, neće vam biti baš kao da ste pali s Marsa, mada, što vam se više neko sviđa, to je veća verovatnoća da ćete se osećati izgubljeno i isprepadano da se ne izblamirate.
U krajnjoj liniji, nema tu neke mudrosti, kao ni strogo utvrđenih pravila. Ako priđete osobi koja vas interesuje, imate neke šanse. Ukoliko ne priđete, nemate. Lako nije nikad, ali ako imate nekakvo iskustvo (a ćaskanje o neobaveznim temama je dobar pristup i kada prilazite nekome ko vam se dopada, glavno je da se upoznate i budete primećeni i da razgovor krene), lakše je nego ako ga nemate. Nasmešite se, gledajte sagovornike u oči, pažljivo ih slušajte, probajte da ne brbljate nekontrolisano – i srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

komunikacijaosobe suprotnog polaproblemirazgovortinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar