Prijatelji i dečko se „tuku“ oko vas

Prijateljstva su super. Imati dečka koga volite i koji vas voli takođe je super. Međutim, nije super kada dečko i prijatelji počnu da se "tuku" oko vas, da se međusobno bore za vaše vreme, a vi se osećate rastrzano i ne znate kako da se ponašate u takvoj situaciji.
Na primer, prijatelji vas pozovu da se tad-i-tad vidite s njima. I dečko vas pozove da se vidite s njim u isto vreme. Vi nikog ne želite da zanemarite, nikog da uvredite, ali pošto ne možete da se klonirate i da budete na dva mesta istovremeno, ne znate šta da radite.
Neko bi rekao da uradite ono što želite, to jest da izađete s onima s kojima želite. Samo, šta ako vi želite i jedno i drugo? Ili, neko vas je iznervirao time što je zvao na viđenje u vreme za koje zna da već imate nešto dogovoreno? Ili je neko zvao u poslednjem trenutku, onda kad već imate planove? Šta ako vam se redovno dešava da vas i dečko i prijatelji zovu da se vidite u isto vreme, ako se konstantno međusobno bore za vašu pažnju i vaše vreme?
Održati ravnotežu između prijateljstva i ljubavne veze može da bude problematično. Kad se o pozivima radi, vidite ko vas je prvi pozvao, i na šta. Ako ste se s prijateljima dogovorili da ćete doći na rođendan nekog od njih, to ne bi trebalo odbaciti zbog viđenja s dečkom (ukoliko je izvodljivo, pozovite i njega da vam se pridruži na proslavi rođendana). Ako su vas pak zvali na uobičajeno gluvarenje na ćošku tokom kojeg je razgovor maltene nemoguć jer svako sluša muziku sa MP3 plejera i proverava poruke s mobilnog, to možete mirne savesti da otkažete ukoliko vas dečko pozove da se s njim vidite – dobrim prijateljima će biti drago što izlazite na sastanak s dečkom. Baš kao što će i dečko imati razumevanja ako ste se s prijateljima dogovorili za nešto poput proslave rođendana – biće mu drago što imate sopstveni život i van veze, a ako mu odmah predložite neko drugo vreme za viđenje, vrlo je verovatno da će smesta prihvatiti i da nikakvih problema neće biti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

borbadečkodevojkaljubavprijateljiprijateljstvosukobtinejdžeriveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Zauzeto. Ako se „tuku“, to je preko vaših leđa. Znači, zauzeto.