Prijatelji počeli da se ponašaju neprijateljski

Loše stvari se nekad dešavaju u nečemu što bi trebalo da je dobro, kao što je prijateljstvo. Tada bi bilo dobro videti da li ste u nekoj meri sami tome doprineli, i koliko bi trebalo menjati sebe, a koliko potražiti nove prijatelje.
Na primer, do pre nekog vremena drugarice su bile super prema vama – a onda su momci počeli da vas primećuju, da vam daju komplimente, i drugarice su se promenile. Počele su da vam govore užasne, uvredljive stvari, vulgarne stvari, kao i da ne treba više da pričate da ovo ili ono na vama nije lepo jer vam momci daju komplimente; počele su da govore da ćete učiniti bilo šta ne biste li privukle pažnju, i da vas nazivaju vulgarnim imenima. To vas stvarno boli i ne znate šta da učinite povodom toga.
Drugarice treba da vas podržavaju, kao i da vi podržavate njih, treba da vam bude lepo s njima, da možete da im verujete. Prijatelji vas neće na vulgaran (ili bilo koji drugi) način vređati niti omalovažavati. U opisanom slučaju moguće je da su ljubomorne što vi dobijate pažnju momaka, a one ne, ili je dobijaju manje – ali to nije razlog da se ružno ponašaju prema vama.
Sad, bilo bi dobro videti i da li vi radite nešto što ne treba. Na primer, stalno se žalite da niste lepe, da je na vama ružno ovo, i ono, i ono treće… I tako kamčite komplimente. Kamčenje komplimenata je zaista zamorno i ubrzo dosadi svima u okolini, pa bi bilo dobro da to ne radite. Naravno, to i dalje nije razlog da vas drugarice nazivaju vulgarnim imenima i vređaju, ali svejedno, ako to radite, bilo bi dobro da prestanete s tim.
Ono što bi još bilo dobro jeste to da drugaricama kažete kako se osećate kada vam govore takve stvari. To vam zvuči glupo, pa valjda znaju da vas boli? To nije sasvim sigurno. U vašim godinama, kad stvari brzo počnu da se menjaju, divljaju vam hormoni, gomilaju se frustracija i emocije na koje niste navikli, naročito s intenzitetom na koji niste navikli, i onda još momci počnu da više primećuju vas nego drugarice, sasvim je moguće da one frustrirano kažu nešto uvredljivo a da uopšte ne budu svesne koliko to vas povređuje, kao i da to ne misle zaista tako, već izbacuju nagomilanu frustraciju iz sebe. Nije sigurno da ne znaju da vas to povređuje, ali i ta mogućnost postoji, pa bi bilo dobro reći im kako se osećate – ako nisu mislile da vas povrede, osetiće se užasno kad im to kažete i potrudiće se da prestanu, a ako ih nije briga jesu li vas povredile, ili baš žele da se osećate loše, onda bar znate da vam one uopšte nisu drugarice i da bi bilo dobro da potražite neko drugo društvo, prijatelje s kojima ćete se osećati dobro i koji vas neće vređati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkeneprijateljskipažnjapovređenostprijateljiceprijateljstvotinejdžerivredjanjezavist
Komentari (0)
Dodaj komentar