Pripremi se za povratak u školu (2)

Škola pored učenja podrazumeva i mnoge druge stvari. Septembra meseca većinu devojaka i mladića obuzima dodatno interesovanje za oblačenje i poboljšanje izgleda uopšte. Čuvene su septembarske scene šopinga za školu – svi oni nezaboravni trenuci kada naše keve počnu da vrište zato što nećemo da kupimo teget somotne pantalone i onaj tako sladak džemperčić na pruge.

Kada je kupovina garderobe u pitanju, pazi se onog trenutka kada se nađeš između dve vatre – sa jedne strane tvoja mama sa neodoljivom potrebom da te obuče u pantalone sa tregerima, a sa druge napirlitana prodavačica koja stalno nešto maše rukama i uzvikuje „jao što ti lepo stoji“. Mi ti predlažemo da veruješ svojoj proceni i da iskuliraš prodavačice koje kolutaju očima zato što im iz radnje izlaziš praznih ruku. Prilikom odabira imaj osećaj za kućni budžet, ali nemoj kupovati mađarske patike samo zato što su jeftine. Kupi nekoliko stvari, ali neka bar budu kvalitetne. Tvoja keva će i onako i ovako da padne u trans kada počne da ispisuje čekove – „septembarske čarolije“ ne hvataju samo nas već i naše roditelje, koji su tada primorani da i te kako odreše kesu i da se snalaze kako znaju i umeju.

Rešio/la si da odeš korak dalje što se izgleda tiče i da blago promeniš imidž? Devojke treba da se čuvaju preporuka modnih magazina i eksperimentisanja sa zelenim karminima i ljubičastim senkama. Takve stvari ostavi za izlaske. Momci, nikako se nemojte poigravati hidrogenom dan pred polazak u školu. I Jugoslavija je u poslednje vreme preplavljena „plavušanima“, ali sa farbanjem zaista treba biti pažljiv – naročito uoči prvog dana škole.

Na kraju, ne smemo da zaboravimo onaj pravi razlog zbog kog ćeš od 2. septembra sedeti u školskim klupama šest časova dnevno (pa sad, khm :). Naravno, radi se o učenju. Ne dozvoli da letnja opuštenost kod tebe potraje još nekoliko meseci i da potpuno zaboraviš na učenje i školske obaveze. Upisivanje srednje škole i naročito upisivanje fakulteta, ovih dana je prilično komplikovano i može mnogo da te košta i u finansijskom smislu. Baš zato je potrebno da određen broj sati u toku dana posvetiš isključivo učenju. U svakom slučaju, Krstarica ti želi puno sreće, puno simpatija i puno petica u novoj školskoj godini!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar