Prvi put

Kada se kaže "prvi put da mi se desilo ovo-ili-ono", obično se pomisli na dve stvari: jedna je prvi poljubac, a druga prvo vođenje ljubavi (i jedno i drugo iznenađujuće često ispadnu bez veze, naročito ako imate nerealna očekivanja). Pomisli se i na prvu ljubav. To je otprilike to što se tiče magije prvog puta. Opet, u žarkoj želji da privuku pažnju, nemali broj ljudi počeće sa "prvi put kada sam probao to-i-to", s prvim gutljajem kafe, prvim zalogajem kroasana, prvim lakiranjem noktiju, prvim šminkanjem (ne računa se kad ste sa četiri godine isprobavale maminu šminku i cipele s visokom štiklom)… Neki će se na to pobuniti – čemu toliko priče o prvom ovome ili onome, kada se zaista pamte samo prve ljubavi, prvi poljupci i prvo vođenje ljubavi? Od ostalih "prvih" stvari, šta još ostane u sećanju? Malo toga, zaista.
Opet, kada čitate (ili gledate film, ili slušate, ili već na neki način saznajete) o nečijem prvom putu koji veze nema s ljubavnim dogodovštinama, lako se može desiti da vam ipak bude zanimljivo. Ima nečega u tom famoznom prvom putu, čari otkrivanja, čari dešavanja nečeg novog. A vi ste u idealnim godinama za prvi put u mnogo čemu – prvi put u ovome ili onome može se desiti u bilo kojim godinama, ali malo kome će se skupiti toliko toga što se prvi put dešava kao tinejdžerima.
Prvi put kad ste otišli na žurku i ostali celu noć (kao mlađi tinejdžeri, verovatno). Prva ljubav (naravno). Prvi put da ste otišli s društvom na more (ne računamo ono s celim odeljenjem i pod nadzorom učiteljice, nego vas nekoliko iz stalne ekipe i eventualno neko od roditelja – još je bolje bez matoraca, mada, s druge strane, mogu da vam jako pomognu ako se nešto loše desi, jer su ipak iskusniji nego vi). Prvi put… Setite se i sami, šta vam se sve nedavno desilo prvi put?
Teško da o tome sada razmišljate na taj način, ali jednog dana će vam te uspomene na prvi put biti veoma drage – naročito ako ste smeli i usuđujete se da isprobate sve i svašta (u razumnim granicama – drogu, alkohol, kriminal i nasilje vam nipošto ne preporučujuemo). Ostaće vam uzbudljiva sećanja na to šta ste sve isprobavali, sećanja koja će ličiti na neko doba magije kada je svaki dah bio nov i svež. Naravno, nije ni neophodno da sada razmišljate o tome na takav način – bitno je da uživate i da se usudite da uradite ono što želite. Tako ćete sada biti srećni, plus će vam i kasnije biti drago. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iskustvonovoprobati
Komentari (0)
Dodaj komentar