Prvi put je najlepše… (1)

Vođenje ljubavi je ideja koja može izgledati zastrašujuće maloj deci. Ona malo starija već počinju da se kikoću na tu ideju, bez obzira na to što još uvek ne znaju tačno o čemu se radi. Još malo stariji – tinejdžeri – koji „to“ još nisu uradili, često imaju svakakva očekivanja od famoznog „prvog puta“: da će im biti prelepo; da će odmah doživeti orgazam; da će, čim prvi put budu vodili ljubav, postati zreli i mudri i znati odgovore na sva pitanja koja ih muče. Desi se i prvi put. Nekima bude lepo, a nekima baš i ne. Mnogi se malčice (ako ne i malo više) razočaraju, mada retko ko to prizna, čak i samom sebi. U principu, što se više očekuje od prvog puta, to se ljudi više razočaraju.

Da se razumemo: voditi ljubav je jako lepo, ukoliko ste i vi i vaš dečko (devojka) spremni za to. Međutim, ukoliko od vođenja ljubavi imate nerealna očekivanja, razočaraćete se. Ta nerealna očekivanja uglavnom potiču od raznoraznih priča i mitova koje možete čuti oko sebe, a koje šire vaši vršnjaci (koji ni sami, zapravo, nemaju iskustva, već izmišljaju da bi se napravili zrelijim), a šire ih i knjige, časopisi, filmovi – sa svim onim pričama o apsolutnoj ekstazi prvog puta: „zabolelo je samo malo, na trenutak“, „oboje smo doživeli orgazam u isto vreme“ (to se ne dešava baš tako često ni odraslima i iskusnima), o, maltene, nekakvom kosmičkom otkrovenju koje bi vođenje ljubavi trebalo da vam donese – odmah prvog puta. Ukoliko nemate nerealna očekivanja i zaljubljeni ste u osobu sa kojom „to“ radite i ona je zaljubljena u vas, mnogo je verovatnije da ćete zaista uživati – zato, evo šta realno možete da očekujete.

Priče tipa „zabolelo je samo malo, na trenutak“ mogu se desiti, ali nisu baš verovatne. Ne brinite; to ne znači da je prvi put vođenje ljubavi za devojku mučenje, ali boleće je (i to i prvi put i nekoliko puta nakon toga, dok ne nauči kako da se opusti) i biće krvi. To je normalno i nije nešto čega se treba plašiti – samo treba biti spreman za to. Ni suze prilikom prvog puta nisu isključene, mada može proći i bez toga. Za dečake: nadamo se da vas ovim nismo previše uplašili – biće sve u redu, samo treba da budete pažljivi i nežni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar