Prvi put je najlepše… (2)

Što se tiče mita o „orgazmu u isto vreme“, to se, prvi put kad vodite ljubav, toliko retko dešava da možete praktično u potpunosti da isključite tu mogućnost. Za početak, devojke skoro nikad prvog puta i ne dožive orgazam; nije retkost da su devojci potrebne godine seksualnog iskustva pre nego što prvi put doživi orgazam.

To ne znači da njen dečko nešto radi pogrešno (mada, sasvim sigurno, oboje imaju još mnogo toga da nauče); devojkama je potrebno više vremena da nauče da i fizički, a ne samo emotivno, zaista uživaju u vođenju ljubavi. Na vašu radost, to učenje se može ubrzati – istražujte šta je to u čemu oboje uživate, budite uvek iskreni jedno prema drugom (što znači, bez pretvaranja da vam nešto ne prija i bez nadanja da će on ili ona prestati da rade ono što vam ne prija, a da im vi i ne kažete da vam to smeta) i volite se, jer ništa toliko ne podstiče uživanje u vođenju ljubavi koliko iskrena zaljubljenost.

Kad je reč o očekivanju nekakvog „kosmičkog otkrovenja“ i toga da ćete biti znatno mudriji i zreliji jednom kad „to“ uradite, zaboravite na to. Vođenje ljubavi je jedno jako lepo iskustvo i nakon što to uradite prvi put, sigurno ćete se osećati malčice drugačije – imate jedno novo iskustvo, i to ne baš beznačajno iskustvo. Moguće je da će vam se činiti da sad sigurno svi znaju da ste vi drugačiji – ali, osim po malo nervoznijem i zbunjenijem ponašanju, teško da će bilo ko primetiti nešto neobično na vama osim ako im sami ne kažete o čemu se radi. Vođenje ljubavi se uči, kao i sve ostalo u životu, tako da će neka vaša veća zrelost i mudrost doći tek godinama kasnije (a ni tada ne u tolikoj meri kao što možda očekujete) – onda kada biste i inače očekivali da će doći.

Ukratko: vođenje ljubavi je jedno veoma lepo i romantično iskustvo, ako to radite sa osobom koju volite i ako ste oboje za to spremni. Prvi put jeste, uz sve neprijatnosti (tipa bol i krvarenje), stvarno lep i stvarno nešto u čemu ćete uživati – ako nemate neka krajnje nerealna očekivanja od toga. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar