Put do zvezda (2)

Mnogi će vas odbijati ili vam govoriti kako je to što radite zanimljivo, samo kad biste promenili to-i-to. Takve treba saslušati i pažljivo razmisliti o njihovim primedbama – možda ćete otkriti da su im primedbe na mestu i da bi bilo dobro da ih usvojite. Ipak, ako osećate da je ono kako vi želite da uradite stvar ono pravo za vas, držite se toga – naći će se neko kome će se baš to dopasti (ovo se, naravno, ne odnosi na stvari kao što je popunjavanje obrazaca, niti na bilo šta za šta postoji tačno utvrđen način kako se to radi – takve stvari mogu se obaviti ili ispravno ili pogrešno i tu rasprave ni „ličnog osećaja“ nema).

Sasvim sigurno će vas na putu koji odaberete sačekivati razne teškoće. Ne odustajte! Makar vam i rekli da je s tim teškoćama nemoguće obavljati posao koji želite, ne odustajte! Nekada je neke teškoće stvarno nemoguće prevazići, ali u najvećem broju slučajeva to nije tako – recimo, Džim Morison je bio izuzetno stidljiv na sceni i imao je užasnu tremu, što bi trebalo da znači da on nikako nije mogao da postane pevač – ali u početku je pevao leđima okrenut publici, s vremenom se oslobodio i decenijama nakon svoje smrti i dalje je legenda.

Još nešto: ne nasedajte marketinškim trikovima kojima pokušavaju da vam pokažu da je neki posao lak i čisto zezanje. Ako ćete u poslu biti uspešni, moraćete izuzetno naporno da radite da biste postigli taj uspeh. Zato i jeste bitno da odaberete ono što vam se zaista dopada – stvarno je „bedak“ da „krepavate od posla“ radeći nešto do čega vam uopšte nije stalo, nešto što obavljate samo zato što vam je neophodan novac za račune i hranu, a s druge strane, čak i ako ste toliko iscrpljeni da ne možete da se pomerite, ali znate da tim naporom postižete nešto do čega vam je jako stalo, osećaćete se zadovoljno. Umorno, da, možda i iznureno, ali i srećno i zadovoljno. Zato, budite pametni i budite srećni!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar