Rast nakon gubitka nevinosti

O seksu možete čuti različite priče i, u znatno većoj meri, „priče“. Česta je priča, recimo, da će vam od redovnih seksualnih odnosa biti lepši ten – ovo nije nikakvo pravilo; nekim devojkama ten bude lepši, nekim ne. Svakako da ćete se lepo osećati ako, jednom kada ste zreli za to, vodite ljubav s voljenom osobom, i to se može odraziti i na vaš opšti izgled – ali, kao pravilo, ova priča baš i ne funkcioniše. Postoji još jedan (u stvari još mnogo, ali danas ćemo se zadržati na ovome) mit povezan sa seksom i, naročito, gubitkom nevinosti, mit raširen među devojkama: jednom kada devojka izgubi nevinost, prestaće da raste i nema više šanse da joj se grudi povećaju.

Logika iza ovakvog mita je sledeća: kada prvi put vodi ljubav, devojka „postaje žena“, pa se i njen razvoj, naročito polni razvoj, zaustavlja – postala je žena, šta tu sad još ima? Tako se neke devojke, koje su dovoljno zrele za vođenje ljubavi, ali su im, recimo, zbog mršavosti grudi male, uplaše da će im dojke zauvek ostati takve. Koliko u ovoj priči ima istine? Koliko su povezani vaš seksualni život (bilo da ga ima ili nema) i vaš rast, s naglaskom na rastu vaših grudi?

Povezanosti nema. Zdravlje vaše intimne regije može biti ugroženo ako prerano stupite u seksualne odnose, kao i ako vodite ljubav bez odgovarajuće zaštite. Međutim, koliko ćete rasti, pa i koliko će vam grudi rasti, nema nikakve veze s time da li i koliko često vodite ljubav, s tim da li ste i dalje nevine ili ne.

Koliko će vam grudi porasti pre svega zavisi od količine masnog tkiva u vašem telu. Same grudi se uglavnom sastoje od masnog tkiva; ako ste izrazito mršave, u grudi „nema šta da ode“ i ostaće male. Što se vaše visine tiče, to zavisi od genetike, od toga koliko se u vašem organizmu luči hormon rasta, kao i, opet, od količine masnog tkiva u vašem organizmu – ako ste bucke, dobićete menstruaciju pre svojih vršnjakinja, brže ćete početi da rastete, ali će vam se rast i naglo zaustaviti i ostaćete niske ili srednje visine. Takođe, na rast mogu uticati i sportovi kojima se bavite – ako želite da „porastete u visinu“, košarka je odličan izbor. Seks i gubitak nevinosti? Veze nemaju s rastom bilo kojeg dela vašeg tela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar