S vama znatno drugačiji nego s društvom

Pojavu iz naslova primetili su mnogi momci i devojke: njihova devojka ili njihov dečko različito se ponaša kada je s njima, a različito sa svojim društvom. Ta razlika u ponašanju nekada vas može navesti da se zapitate s kime se to voljena osoba folira, s vama ili s prijateljima. Na to pitanje nemoguće je dati uopšten odgovor.
Naime, nekada tu neće biti skoro nikakvog pretvaranja – drugačije se oseća u vašem društvu, a drugačije kada je sa svojim prijateljima, pa će biti i razlike u ponašanju. Pored toga, mnogi se ponašaju u skladu s društvom s kojim se u tom trenutku nalaze; recimo, ako je društvo te osobe sklono psovanju, i ona će psovati zajedno s njima, a ako zna da vi ne volite psovke, potrudiće se da se drugačije ponaša kad je nasamo s vama. Neko bi to nazvao foliranjem, ali nije tako, to je samo trud te osobe da onima koji su s njom u društvu bude lepo.
Nekada pak ta osoba će se pored vas osećati dovoljno opušteno da bude svoja, a pred društvom će se ponašati onako kako to društvo od nje očekuje, da se ne bi izdvajala. Zašto bi se tako folirala? Možda zato što nema nikakav problem da radi društva malo modifikuje svoje ponašanje, ukoliko tom promenom nikog neće povrediti, a možda zato što se plaši da bi je prijatelji odbacili kad se ne bi tako ponašala.
Moguća je i obrnuta varijanta: pred društvom će se ponašati prirodno, biti svoja, a pred vama će promeniti ponašanje, jer se plaši da vam se u svom "prirodnom izdanju" ne bi dopala. Ako je tako, možete je ohrabriti da bude svoja – veza zasnovana na foliranju ionako neće opstati.
Postoji i mogućnost da se ta osoba folira uvek. Pred vama je onakva kakva misli da vi želite da bude, pred društvom onakva kako to prijatelji očekuju, i jedno i drugo iz straha od toga da će biti odbačena ukoliko jednostavno bude svoja. Tu nema nikakve namere da se laže, ni želje da neko bude povređen, tu je strah da će povređena i odbačena biti ona. I u takvoj situaciji možete tu osobu ohrabriti da bude svoja, i skrenuti joj pažnju na to da će na duže staze, ako večito bude neiskrena i pretvara se, biti nesrećna, jer je ipak mnogo bolje kada nađete one koji vas prihvataju takve kakvi jeste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkedrugacijedruštvoljubavmomciponašanjeprijateljstvorazlikatinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar