Sačuvati ljubav (2)

Prva godišnjica: opa, čestitamo! To je uvek značajan datum u vezi. Do tada je u vezi bilo i uspona i padova, i „preživeli“ ste ih. Ako ste toliko dugo zajedno a i dalje uživate u vezi, veza vam je verovatno i dalje uzbudljiva, ali se manje trudite da zadivite jedno drugo. Moguće je da vas prijatelji u šali pitaju kad će venčanje, kad će deca (Tinejdžeri da rađaju decu? Zastrašujuće li ideje!), možda vas i porodica dečka ili devojke u šali naziva „snajka“ ili „zete“. Ovo je zgodno vreme da porazgovarate o tome kako vidite svoju vezu i šta biste želeli da se dalje s vezom desi (nikakav zastrašujuće ozbiljan razgovor nije neophodan, „laganica“ je sasvim dovoljna, koliko da oboje malčice razmislite o budućnosti).

Osamnaest meseci: euforija oko prve godišnjice je prošla, među prijateljima ste praktično „zacementirani“ kao par, moguće je i da vas nazivaju mužem i ženom (tako vas, manje-više, vide – ne kao bukvalno venčane, premladi ste za to, ali kao čvrst par). U ovoj fazi može doći do problema s dosadom ukoliko je previše toga u vašoj vezi postalo rutina. Sada je, čak i više nego šest meseci ranije, potrebno da budete iskreni jedno prema drugom i da vidite da li želite da nastavite s vezom, ili je bolje da malo predahnete ili čak i da raskinete ako ta veza nije ono što stvarno želite.

Tri godine: kada ste tinejdžer, veze retko toliko potraju, ali dešava se i to. Nakon tri godine, veza je baš uhodana i opasnost od dosade veća je nego ikad. S jedne strane ste totalno navikli jedno na drugo, a s druge, ako vam je dosadno, osećate krivicu što imate negativne misli o nekome s kime ste toliko dugo. Sada je odlična ideja da se podsetite svakog detalja na vašem dečku ili devojci koji su vas privukli, kao i svega na njima što vas još uvek privlači. Može da bude dobra ideja da sastavite spisak svega što ste želeli da postignete u vezi – sasvim je moguće da ćete se prijatno iznenaditi koliko toga ste već zapravo ostvarili i da ćete shvatiti koliko vam je super u toj vezi. Veza se nastavlja, a s njom i vaša sreća i uživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar