Signali da biste mogli biti ostavljeni (1)

Kad smo u vezi, uglavnom bismo želeli da u vezi i ostanemo, a niko ne voli da bude ostavljen. Još je teže kad raskid dođe kao nešto iznenadno, ali retko je zaista tako. U najvećem broju slučajeva bude nekih signala da bi moglo da dođe do raskida, samo što ih mi, slučajno ili namerno, previdimo.
1. On ili ona odjednom imaju sve manje vremena za vas, mnogo toga važnog i neodložnog im iskrsava. Nekada su njihova obrazloženja zbog čega ne mogu da se vide s vama potpuno bezvezna, a nekada zvuče veoma logično. Međutim, razlozi zbog kojih se praktično više uopšte ne viđaju s vama nisu toliko bitni – bitno je da im je sve više stvari važnije od vas, odnosno, vi ste im sve manje važni, što nikada nije dobar znak. Može se desiti da su u nekoj krizi i da će nakon te krize ponovo sve biti u redu, ali bi moglo ispasti i da posle krize zaključe da više ne žele vezu s vama. Budimo realni: u današnje vreme kada skoro svako ima mobilni, mogu makar putem jedne-dve poruke dnevno da vam stave do znanja da i dalje misle na vas, čak i ako su nečim gadnim fizički sprečeni da vas vide.
2. Odjednom shvatate da samo vi zovete. Ukoliko se viđenja i pozivi i slanje poruka dešavaju samo na vašu inicijativu, tu nešto nije u redu. Naročito ako je ranije ta inicijativa bila podeljena, otprilike, pola-pola.
3. Ako odjednom, kad god zovete, najčešće budete zamoljeni da ostavite poruku (telefonska sekretarica, na fiksni se uvek javi neko drugi, a ne vaš dečko ili devojka), ili vaš dečko ili devojka nikad nisu dostupni, ili se desi kombinacija navedenog. To znači da vaš dragi ili draga ne žele da odgovore na vaš poziv, niti, ako su zaista stalno odsutni a mobilni im ne radi, da vas pozovu kad se vrate kući – u prevodu, ne žele ni da razgovaraju s vama, a kamoli da vas vide. Zvuči kao da se bliži kraj, ako veza nije već okončana a da nisu imali hrabrosti ni pristojnosti da vam to i kažu.
4. Saznajete, sve češće i češće, da on ili ona nisu bili tamo gde su vam rekli da će biti, niti s ljudima s kojima su vam rekli da će biti. Retko postoji pošten razlog za takvu vrstu laži.
5. Više nemate onaj osećaj da ste povezani kao telepatijom. Ranije vam se redovno dešavalo da slučajno naletite jedno na drugo (recimo, na malom odmoru u školi a da niste na istom spratu ili u istom odeljenju niti ste svesno tražili jedno drugo, ili u gradu, u kafiću, u biblioteci…), ali se to sve ređe dešava. Moguće je da to nije slučajno, već se i emotivno i na svakom nivou udaljavate jedno od drugog.
6. Njegovi ili njeni prijatelji su odjednom manje topli prema vama. Kada se neko sprema za raskid, ili kada zahladni prema vama, često će njegovi ili njeni prijatelji prvi za to saznati ili će primetiti razliku u ponašanju svog druga ili drugarice. Zato, ako su njegovi prijatelji ili prijateljice, prethodno srdačni prema vama, postali hladniji i distancirani, nešto se tu dešava – i to verovatno nešto loše.
Sutra pročitajte još šest mogućih signala da ćete biti ostavljeni. I upamtite: ovo nisu sigurni znaci, može postojati i neko drugo objašnjenje, ali bi na njih ipak trebalo da se zapitate šta se dešava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

raskidsignaliveza
Komentari (0)
Dodaj komentar